Çatışma 1 asker şehit!

Osmaniye'nin Zorkun Yaylası Hacbel mevkinde PKK'lı teröristler çıkan çatışmada bir asker şehit oldu,

Çatışma 1 asker şehit!

Osmaniye'nin Zorkun Yaylası'na bağlı Haçbel mevkiinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Pusu kuran güvenlik güçlerine, teröristlerin ateş açması sonucu 21 yaşındaki Jandarma Er Rıfkı Damar şehit olurken, 20 yaşındaki Jandarma Er Ramazan Koçu ise yaralandı.

Yaralı asker yayladan Osmaniye'ye inen sivil bir araç ile Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.
Bölgede bulunan çok sayıda tim, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatırken, yaralı sayısının fazla olabileceği ihtimaline karşı bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Çatışma sırasında Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın Zorkun yaylasında ki bir iftar yemeğinde olan Osmaniye Valisi Celelattin Cerrah haberi aldıktan sonra Osmaniye Devlet Hastanesi'ne geldi. Vali Cerrah çıkışta yaptığı açıklamada, "Saldırı, operasyon yapan ekiplerimiz pusu yaparken, teröristler ateş etmişler. Bir askerimiz o anda şehit olurken bir askerimizde yaralı. Şuanda arazide operasyonlar devam ediyor, diğer timlerimizde olay yerinin çok yakınlarındaydı. İnşallah sonuç alacağız. Yaralı askerimizin durumu iyi, onda çok fazla bir şeyi yok. Kolunda bir kırık var onun haricinde önemli bir durumu yok. Bizim askerlerimiz pusudayken yaklaşan teröristler görüyorlar ve onlar ateş ediyor" dedi.
Öte yandan Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Küçük Kato Dağı'nda bulunan 2 güvenlik üs bölgesine, PKK'lılar tarafından akşam saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi.

Üs bölgesinde bulunan askerlerin de karşılık vermesiyle birlikte çıkan ve 1.5 saat süren çatışmada, ölü ya da yaralı konusunda herhangi bir bilgi alınamadı.

Beytüşşebap İlçe merkezinin bulunduğu Küçük Kato Dağı eteklerinin hakim noktalarında konuşlu bulunan 2 askeri üs bölgesi, bu akşam saat 20.00'da kalabalık bir PKK'lı grubunun silahlı saldırısına uğradı. Üs bölgesinde bulunan askerlerin de karşılık vermesi sonucu çıkan çatışma 1.5 saat sürdü. Havadan helikopterler tarafından yoğun bombardıman altına alındığı PKK'lıların bulunduğu bölgeye, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Komando Tabur Komutanlığı'ndan da top atışı yapıldı.
Zaman zaman ilçe merkezine de sızmaların yaşandığı belirtilen çatışma sırasında, BDP'li Belediye Başkanı Yusuf Temel'in evine de 4 kurşunun isabet ettiği ileri sürüldü.

Çatışma sırasında yoğun ateş altında kalan PKK'lıların amaçlarına ulaşmadan dağlık alandan Irak sınırına doğru kaçtı. Güvenlik güçleri, kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla bölgede takip operasyonu başlattı. Eğitimli birliklerin kaçan PKK'lıları takibe aldığı ve zaman zaman silah seslerinin duyulduğu öğrenilirken, Kobra helikopterleri de PKK'lıların kaçış güzergahlarını yoğun bombardıman altına aldığı bilgisi alındı.

Çatışmada, ölü ya da yaralı konusunda herhangi bir bilgi alınamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem