Çarşıbaşı keşan festivali iptal

Çarşıbaşı’nda bu yıl 24-26 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak olan Keşan-Balıkçılık Festivali ve Geleneksel Kaldırım Yayla Şenlikleri, Gaziantep ve Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırıları ve Şırnak’ın Uludere ilçesindeki kaza sonucu şehi

Çarşıbaşı keşan festivali iptal

Çarşıbaşı’nda bu yıl 24-26 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak olan Keşan-Balıkçılık Festivali ve Geleneksel Kaldırım Yayla Şenlikleri, Gaziantep ve Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırıları ve Şırnak’ın Uludere ilçesindeki kaza sonucu şehit olan asker ve vatandaşlar için iptal edildi.

 

 

 

Aynı zamanda Festival ve Şenlik Düzenleme Komitesi Başkanı da olan Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir, 24 Ağustos’ta ilçe merkezindeki Keşan ve Balıkçılık Festivali ile 25 Ağustos ve 26 Ağustos’ta Kaldırım Yaylası’nda düzenlenecek olan Geleneksel Kaldırım Yayla Şenlikleri’nin iptal edildiğini belirterek, “Son günlerde ülkemizde meydana gelen elim terör olayları ve kazalar hepimizin malumudur. Bu olayları Belediye Başkanımız Coşkun Yılmaz ve diğer komite üyeleriyle değerlendirdik. Bugün de yine terör saldırısı oldu. Şehitlerimiz var. Y

 

arın o cenazeler defnedilirken bizim burada şenlik yapmamız Türk örf ve adetlerine uymaz. Bu duyarlılığı göstermek zorundayız. Bu sosyal sorumluluğun bir gereğidir. Bu nedenle ilçemizde 24-26 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Çarşıbaşı Keşan-Balıkçılık Festivali ve Geleneksel Kaldırım Yayla Şenlikleri’ni iptal ettik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

 

 Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz da, ülke olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz günler yaşadığımızı belirterek, “Gaziantep’teki o alçak saldırıyı gerçekleştirenler bilmelidir ki hiçbir zaman karanlık emellerine ulaşamayacaklar, akıttıkları kanda boğulacaklardır. Bunlar insanlıktan nasibi olmayan eli kanlı katillerdir. Ülkemizi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen kiralık taşeronlardır.

 

Bu alçak saldırıları gerçekleştirenleri bütün nefretimle lanetliyorum. Şehit asker ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Keşan-Balıkçılık Festivali ve Geleneksel Kaldırım Yayla Şenlikleri’nin iptal kararını vatandaşlarımızdan da anlayışla karşılayacaklarını umut ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler