Cannes'ın en iyi kısası 'Sessiz'

 Rezan Yeşilbaş’ın 'Sessiz' (Be Deng) filmi Cannes'da En İyi Kısa Film ödülünü kazandı. Ödülü yönetmen Rezan Yeşilbaş ve başrol oyuncu Belçin Bilgin aldı.65. Cannes Film Festivali'nde, kısa metrajlı filmler kategorisinde yarışan Türk yönetmen Rezan Yeşilb

Cannes'ın en iyi kısası 'Sessiz'

 

Rezan Yeşilbaş’ın 'Sessiz' (Be Deng) filmi Cannes'da En İyi Kısa Film ödülünü kazandı. Ödülü yönetmen Rezan Yeşilbaş ve başrol oyuncu Belçin Bilgin aldı.

65. Cannes Film Festivali'nde, kısa metrajlı filmler kategorisinde yarışan Türk yönetmen Rezan Yeşilbaş'ın ''Sessiz'' adlı filmi ''Altın Palmiye'' ödülüne layık görüldü.

Rezan Yeşilbaş ödülü almak için sahneye çıktığında sözlerini "ödülü ülkemin sessiz ve yalnız bırakılmış bütün kadınlarına adıyorum" şeklinde bitirdi.

Belçim Bilgin ve Cem Bender'in başrollerini oynadığı 7 dakikalık film, 1984 yılında Diyarbakır cezaevinde yatan bir mahkum ile karısının hikayesini konu alıyor.

Jüri başkanlığını Belçikalı Jean-Pierre Dardenne'in yaptığı kısa metrajlı filmler dalında toplam 10 film yarıştı. Jüri, 4 bin 500 film arasından sadece 10 filmi yarışmaya kabul etmişti.

35 yaşındaki Yeşilbaş, 2008 yılında Marmara Üniversitesi Sinema-TV Bölümü'nden mezun oldu. Yeşilbaş, 2008 yılından beri yönetmen Zeki Demirkubuz'un asistanlığını yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem