Canlı bomba yakalandı! - 07 Mayıs 2016

Konya'da canlı bomba eylemi yapılmadan yakalanıldı. PKK terör örgütüne ait olan canlı bomba polisler tarafından yakalandı.

Canlı bomba yakalandı! - 07 Mayıs 2016
Konya'da canlı bomba eylemi yapılmadan yakalanıldı. PKK terör örgütüne ait olan canlı bomba polisler tarafından yakalandı.
KONYA'da polisin yurt geneleninde canlı bombalı terörist listesinde arananlar arasında yer alan PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması üyesi 'Jinda' kod adlı Şırnak nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki Necla Y. ve onun irtibatta olduğu 4 kişi, polis tarafından yakalandı. Suriye'nin Kobani kırsalında 'canlı bomba ve öz savunma' eğitimi aldığı ileri sürülen Necla Y.'nin Konya'ya, polise yönelik eylem hazırlığı için geldiği iddia edildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü'ne geçen 5 Mayıs günü, merkez Karatay İlçesi'nde oturan Şırnak nüfusuna kayıtlı Şeref B. adlı kişinin evine şüpheli bir kadının geldiğini ihbar edildi. Bunun üzerine İstahbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri çalışma başlattı. Polis yaptığı araştırmada Şeref B.'nin evine gelen kadının canlı bomba terörist listesinde aranlar arasında yer alan PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması üyesi 'Jinda' kod adlı Necla Y. olduğunu saptadı.
Ardından dün sabah saatlerinde Şeref B.'nin evine operasyon düzenledi. Ancak Necla Y.'nin evde olmadığı anlaşıldı. Evde yapılan aramada ise aile üyesi Heyet B.'nin cep telefonunda 4 Mayıs günü akrabaları Kudret B.'nin Necla Y. ile birlikte çektirdiği fotoğraflarına rastlandı. Bunun üzerine polis, aynı mahallede oturan Kudret B.'nin de evine operasyon düzenledi. Necla Y. burada da bulunamadı. Ancak Necla Y.'nin Şeref B.'nin başka bir mahallede oturan kardeşi Sabri B.'nin evinde olduğu bilgisine ulaştı. Polis, bu kezde Sabri B.'nin evinde operasyon düzenledi. Fakat Necla Y. burada da bulunamadı. Şeref B., Heyet B., Kudret B. ve Sabri B. gözaltına alındı. Yapılan sorgularında Necla B.'nin bir kafede olduğu belirledi.
Necla Y., polis tarafından dün gittiği Selçuklu İlçesi'ndeki bir kafede gözaltına alındı.
HEDEFİNDE POLİS VARMIŞ
Necla Y. de sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Kobani'de canlı bomba eğitimi aldığı ileri sürülen Necla Y.'nin, polise yönelik eylem hazırlığı için kente geldiği ve saldırıyı polis servis araçlarına ya da ekip araçlarına yönelik gerçekleştirmeyi planladığı iddia edildi. Necla Y.'nin üzerinde ya da şüphelilerin evlerde yapılan aramalarda patlayıcı maddeye rastlanılmazken, Necla Y.'nin keşif ve incelemesinin ardından patlamayıcı maddeyi temin etmeyi planladığı iddia edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler