“Candan geçtik, vatandan geçmedik"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Candan geçtik, vatandan geçmedik. Pusuya düştük, ayağa düşmedik. İdam sehpasına çıktık, adamlıktan çıkmadık. Kalbimizi imanla doldurduk ama cebimizi parayla doldurmadık” dedi.Partisinin Ankara Arena’da düzenlenen Seçim K

“Candan geçtik, vatandan geçmedik"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Candan geçtik, vatandan geçmedik. Pusuya düştük, ayağa düşmedik. İdam sehpasına çıktık, adamlıktan çıkmadık. Kalbimizi imanla doldurduk ama cebimizi parayla doldurmadık” dedi.

Partisinin Ankara Arena’da düzenlenen Seçim Kampanyası Tanıtım Toplantısı’nda konuşan MHP Lideri Bahçeli, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri’ne 52 gün kaldığını anımsatarak, yerel seçimleri tarihi bir hesaplaşma günü olarak değerlendirdiklerini dile getirdi.

Yerel seçimlerin Türkiye ve Türk milleti için kilit önem taşıdığına vurgu yapan Bahçeli, hep birlikte tarihe not düşeceklerini kaydetti. Milliyetçi ülkücü hareketin karar ve duruşunu birlikte haykıracaklarını ifade eden Bahçeli, zulme beraber direneceklerini, zalimlere karşı milletin tercümanı olacaklarını belirtti.

MHP’nin 45 yaşına girdiğini kaydeden Bahçeli, “Dile kolay. Millet hizmetinde 45 uzun yıl geçmiştir. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin 8-9 Şubat 1969 tarihinde Adana’da toplanan Genel Kurulu kutlu bir doğumun muazzam bir doğruluşun müjdesi olmuştur. Üç hilal Türk siyasetinin itibar ve görkem köşküne böylece yerleşmiştir. Türk milliyetçiliğinin siyaset sahnesine taşınması tarihi ve kültürel değerlerin siyasi bir program dahilinde sistemleşmesi MHP’nin eseridir” dedi.

“TÜRK MİLLETİ TUTUNDUĞU COĞRAFYALARI AYAĞA KALDIRMIŞTIR”

Milliyetçiliğin teorik plandan eylem sahasına inmesinin siyasi ve sosyal ekonomik problemlere milli, ahlaki çözümler üretmesinin 1969 ruhunun sonucu olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

“MHP’nin siyasi ömrü 45 yıl olsa da fikri mazisi, ideolojik hafızası, kültür havuzu yüzlerce, binlerce yıl geriye gitmektedir. Tecrübemiz 45 yılla sınırlı olmayıp yaşanmış ve hepimize miras kalmış Türk ve İslam asırlarıyla anlamlı ve zenginleştirilmiştir. Dünümüzle çelişmedik, dilimizle ters düşmedik, kültürümüzle zıtlaşmadık, ecdadımızın yüzünü kara çıkarmadık. Türk milletine inandık, Türkiye’ye güvendik. Kökü olmayan, kimliği erimiş, kişiliği kalmamış toplum ya da milletlerin tarihi maceraları kısa, bıraktıkları eserler bulanık, bünyeleri ise gelip geçidir. Bu tarihin olduğu kadar ilahi nizamın da apaçık kuralıdır. Bu dünyadaki var oluşları tanımlayamamış, hadiselerin sırrına erememiş tehlikeleri anlayamamış, fırsatları yakalayamamış millet ve devletler için gelecek her zaman karanlıktır. Tarihin akışına kendine bırakmış veya yaşamak için gerekli fedakarlıktan mahrum kalmış toplumların sürekliliğinden de söz edilemeyecektir. Ancak ve ancak iddiası bulunan, ülküleri bulunan, birlik ve beraberliğini sağlamış iç ve dış dengesini sağlama almış kim olduğunu bilen, nereye varmak istediğinin şuuruna ermiş milletler tarihe damga vurmuştur. Bunun dışındakiler ise silinip gitmiştir. Ne mutlu ki birçok medeniyet ve milletler tarihin çarkında öğütülürken Türk milleti varlığı korumuş, tutuğundu coğrafyaları ayağa kaldırmıştır. Allah’a şükürler olsun ki Türk milleti insanlık tarihinin öznesi olmaya bileğiyle, yüreğiyle, adaletiyle, zaferleriyle, kültür cevherleriyle hak kazanmıştır. Biz bu gerçeği dünden bugüne uzanan tarihi kudret varlığımızın nişanesi gördük. Bu şekilde benimsedik.”

“TÜRK MİLLETİ KAHRAMAN EVLATLARINI HER DÖNÜM ÇIKARDI”

Bahçeli, Türk kültürünü bayrak gibi taşıdıklarını, tertemiz hava gibi içlerine çektiklerini söyledi. Türkçe’yle dünyaya seslendiklerini, Türk İslam ülküsüyle çağın karmaşasına, insanlığın bitmeyen krizine siper aldıklarını ve cevap ürettiklerini ifade eden Bahçeli, “Türk milletinin bekasını, bağımsızlığını, birliğini, milli ve manevi değerlerini omuzlayan ülkücü ömürler 45 yıllık tutarlılığıyla bugünlere gelmiştir. Elbette tarih feyizlendiğimiz, cesaret aldığımız yaşanmışlıkların, özü ve özetidir. Fakat bizim için Türk tarihi yalnızca zaferlerin yazıldığı, başarıların anlatıldığı, yalıtılmış, üzerinde oynamaların yapıldığı dar bir alanda değildir. Yenilgiler, kayıplar, bozgunlar, göçler, çöküşler, ihanetler tarihe hakikat olarak geçmişimizin sayfalarında yazılıdır. Çok şükür Türk milleti hiçbir mağlubiyete, hiçbir hainliğe teslim olmamıştır. Mensubu olmaktan iftihar ettiğimiz büyük milletimiz sinesinden bizatihi kaynağından aziz varlığını korumak uğruna ölümü göze almış kahraman evlatlarını her devirde çıkarmayı başarmıştır. Bunlar kimi zaman Serhat Boylarında akıcı kimi zaman meydanlarda ölüme rest çeken kanıyla vatan topraklarına zırh olan cengaverlerdir. Bunlar kimi zaman haçlı saldırılarını karşılayan iman kaleleri, kimi zaman milli mücadele yıllarında son çekilme hattı olan Sakarya’dan itibaren destan yazan milliyetçi iradedir. Kimi zaman da vatan, bayrak, milli namus ve şeref için kara toprağa girmeye gönüllü soylu bozkurtlardır” diye konuştu.

“KALBİMİZİ İMANLA DOLDURDUK AMA CEBİMİZİ PARAYLA DOLDURMADIK”

45 yıllarının Türk milletine adanmış, Türk ve İslam değerlerinin sahiplenmesiyle geçtiğini vurgulayan Bahçeli, “Milletimizi sevmek, iyiliğini istemek, yücelmesi ve yükselmesi için çalışmak bizim gayemiz olmuştur. Şurasını kararlılıkla ifade ederim ki; 45 uzun yılda işkencelerden yılmadık. Ölümlerden korkmadık. Zindanlardan ürkmedik. Yağlı urganlardan çekinmedik. Hak yolundan çıkmadık. Doğru olmaktan, dost doğru yürümekten ayrılmadık. Candan geçtik, vatandan geçmedik. Pusuya düştük ayağa düşmedik. İdam sehpasına çıktık, adamlıktan çıkmadık. Kalbimizi imanla doldurduk ama cebimizi parayla doldurmadık” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler