Çanakkale Zaferi 99 yaşında

Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nün 99’uncu yıldönümü nedeniyle dün, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı deniz gücü Çanakkale Boğazı’nda resmi geçit töreni provası gerçekleştirdi.

Çanakkale Zaferi 99 yaşında
Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nün 99’uncu yıldönümü nedeniyle dün, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı deniz gücü Çanakkale Boğazı’nda resmi geçit töreni provası gerçekleştirdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı gemiler, bugün saat 14.20 ile 14.40 arasında yapılacak resmi geçit töreni öncesi gerçekleşen provada, Marmara Denizi yönünden Ege Denizi’ne doğru sirenlerini çalarak Boğaz’dan geçti. Provada Çanakkale Boğazı, gemi geçişlerine kapandı.
ANZAKLARIN 89 YILLIK AYIBI
Avustralya’nın başkenti Canberra’daki Avustralya Savaş Anıtı Müzesi’nde yer alan ‘Tahliye’ adındaki heykel, Çanakkale’de can veren şehitlerimiz ve hayatını kaybeden Anzak askerlerinin kemiklerini sızlattı. Müzeye ait web sitesindeki bilgilere göre Wallance Anderson tarafından 1925 yılında kilden yapılan söz konusu heykel, 1927’de bronz döküm olarak yenilendi. Müzenin koleksiyonuna dahil ettiği 82 santimetre yüksekliğindeki heykelde Anzak askeri, Türk bayrağını ayağının altına alarak tasvirlendi. Kırık bir top arabasına yaslanan Anzak askerinin yine ayak ucunda Türk askerini ima eden bir kafatası olması da dikkatlerden kaçmadı.
BARBAROS YOLA ÇIKTI
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı biri MİLGEM kapsamında üretilmiş 4 firkateynden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 148 yıl sonra ilk kez Afrika kıtasının en güney ucu olan Ümit Burnu’nda Türk bayrağını dalgalandırmak için Kocaeli’nden yola çıktı. Görevli 781 askerin uğurlanması için Gölcük Donanma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Bahriyelilerin veda törenine 781 askerin ailelerinin yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da katıldı. Yakınlarını göreve gönderen ailelerin vedalaşması sırasında gözyaşları sel oldu. Toplam 4 gemi, 3 helikopter, 4 amfibi hücum timi, 4 sualtı görev timi ve 1 sualtı taarruz timinden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, görev süresi boyunca 27 ülkede 29 limanı ziyaret edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler