Çanakkale şehitlerimizi anıyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Başbakan

Çanakkale şehitlerimizi anıyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Başbakan Yardımcısı Arınç'ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce de katıldı.

Arınç, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan anıta çelenk koydu.

Ardından Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri çelenklerini sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, heyet alandan ayrıldı. Bu sırada Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve beraberindeki grup Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

Yurtdışındaki törenler
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Mısır'ın başkenti Kahire'deki Türk Şehitliği'nde yapılacak anma törenine katılacak.

Çanakkale şehitleri, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun katılımıyla Girne Boğaz Şehitliği'nde anılacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem