'Çanakkale bir manifestodur!'

Erdoğan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törende okunan mesajında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümünü kutladığını ifade etti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ç

'Çanakkale bir manifestodur!'

Erdoğan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törende okunan mesajında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümünü kutladığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, milletin yeniden uyanışına, şahlanışına bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırladığını bildirdi.

Erdoğan, ''Çanakkale'de omuz omuza vatanlarını müdafaa eden şehitlerimizden, onların yan yana yattığı kabirlerden aldığımız ilhamla, kardeşliği pekiştiriyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimleriyle tek yürek halinde mücadele ediyoruz'' mesajını iletti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde, önceki gün Afganistan'da görevleri başında şehit olan kahramanlar başta olmak üzere bu toprakları bize miras bırakan tüm şehitleri rahmetle, minnetle yad ettiklerini belirten Erdoğan, 97 yıl önce Çanakkale'de büyük bir kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğin, sergilediği cesaret ve fedakarlıkla bir yandan tüm dünyanın hayranlığına mazhar olduğunu, diğer yandan da İstiklal Savaşı'nın adeta ön sözünü yazdığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Çanakkale Deniz Zaferimiz, milletimizin yeniden uyanışına, şahlanışına, bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine de zemin hazırlamıştır. Çanakkale'de, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur. Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde ülkemizi yüceltmeye devam ediyoruz. Çanakkale'de omuz omuza vatanlarını müdafaa eden şehitlerimizden, onların yan yana yattığı kabirlerden aldığımız ilhamla, kardeşliği pekiştiriyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimleriyle tek yürek halinde mücadele ediyoruz.

Çanakkale Deniz Zaferimizin yıl dönümünde, 18 Mart Şehitler Günü'nde, acılarını milletçe yüreğimizde hissettiğimiz Afganistan'da şehit olan kahramanlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet niyaz ediyor, yakınlarına, milletimize baş sağlığı diliyorum.

Bir milletin gururu, bir milletin kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 97. yıl dönümü, aziz milletimize kutlu ve mübarek olsun. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Allah onlardan razı olsun.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler