Çanak antenler tarih oluyor!

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, Türksat olarak yeni bir Ar-Ge Projesi yürüttüklerini belirterek, "Yaklaşık 50 santimetreye 50 santimetre boyutunda düz anten projesine başladık. Ucunda ELB olmayan düz anten daha estetik duruyor" dedi.DAHA ESTETİKDalbay,

Çanak antenler tarih oluyor!

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, Türksat olarak yeni bir Ar-Ge Projesi yürüttüklerini belirterek, "Yaklaşık 50 santimetreye 50 santimetre boyutunda düz anten projesine başladık. Ucunda ELB olmayan düz anten daha estetik duruyor" dedi.

DAHA ESTETİK

Dalbay, Türksat olarak yeni bir Ar-Ge Projesi yürüttüklerini belirterek, yaklaşık 50 santimetreye 50 santimetre boyutunda düz anten projesine başladıklarını ifade ederek, düz antenin ucunda LNB olmadığını, bu nedenle daha estetik olduğunu söyledi.

2014 BAŞINDA SUNULACAK

Çanak antenlerin çok büyük olduğunu, montajının zor olduğunu anlatan Dalbay, daha estetik ve küçük olan düz antende ise montaj sıkıntısının yaşanmadığını bildirdi.

Bunun prototipini geliştirip bu yıl sonuna kadar, yetişmezse 2014 yılı başına kadar sektöre sunacaklarını dile getiren Dalbay, Türkiye'de uydu anteninde farklı bir teknoloji kullanılacağını kaydetti.

"ARABALARIN ÜSTÜ UYDU ANTENE ÇEVİREBİLME TEKNOLOJİSİ"

Düz antenin araba üstüne bile konulabileceğine işaret eden Dalbay, "Arabaların üstünü uydu antenine çevirebilme teknolojisi gelişiyor. Şu anda bu deneysel bazda. Önümüzdeki yıllarda kullanıma geçecek. Böyle bir alıcı yaptığınız zaman uyduda kullandığınız kapasite büyüyor. Çünkü hareketli gidiyorsunuz. Standart bir televizyon yayını hareketliyken alamaz" dedi.

'DÜNYADA VAR AMA KALIN BİZİMKİ İNCE OLACAK'

Dalbay, Almanya'da da kullanılan düz antenin prototipinin Türksat'ta bulunduğunu ifade ederek, "Ancak dünyada birkaç ülkede kullanılan bu düz anten daha kalın. Bizim üzerinde çalıştığımız düz antenin farkı daha ince olması. Bu yıl sonunda ya da 2014 yılı başında uydu cihazları üreten firmalara vereceğiz, hem Türkiye hem de yurt dışında satmak için üretim yapacaklar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler