Can Dündar’ın eşinden açıklama

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın tutuklanmasının ardından konuşan eşi Dilek Dündar, bunun Can'a takılmış bir "şeref madalyası" olduğunu savundu.MİT TIR'larına ait olduğu belirtilen fotoğrafların yayınlandığı gerekçesiyle başlatılan

Can Dündar’ın eşinden açıklama

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın tutuklanmasının ardından konuşan eşi Dilek Dündar, bunun Can'a takılmış bir "şeref madalyası" olduğunu savundu.

MİT TIR'larına ait olduğu belirtilen fotoğrafların yayınlandığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma çerçevesinde tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar Cumhuriyet Gazetesi'ne gelerek açıklama yaptı. Oyuncu Tarık Akan ve CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, TGC Başkanı Turgay Olcayto, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç gazeteye gelerek Dündar'a destek verenler arasındaydı. Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, "Bu Can'a takılmış bir şeref madalyasıdır. Gurur duyuyoruz. Bütün Türkiye'nin de gurur duyduğunu biliyoruz. Can'ın herkese selamı var" dedi.

TARIK AKAN

Tarık Akan ise üzüntüden perişan olduklarını kaydederek, "Benim ülkemde yaşanıyor. Üzüntüden perişanız. Sabah 09.00'da geldim Cumhuriyet'e. Elimizden ne gelirse Cumhuriyetin yanındayız. Basın çalışanları olarak size de geçmiş olsun. Dikkat edin" diye konuştu.

BARIŞ YARKADAŞ

Barış Yarkadaş ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet Gazetesi bağımsız bir gazetedir. Hiçbir siyasi partiyle organik bir ilişkisi yoktur. Yeni torbanın adı da FETÖ'dur" dedi.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "Tarihe geçecek utanç kararıyla onları cezaevine gönderdik. Cezaevine giden aslında bu halkın haber alma hakkıdır" şeklinde konuştu.

TURGAY OLCAYTO

TGC Başkanı Turgay Olcayto ise tepki göstererek, "Bizim ülkede bu tür şeyler sıradanlaştı. Gazetecilerin ikinci adresi artık adliyeler ve cezaevleri" diye konuştu.

HDP'DEN DESTEK

Can'a, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da destek verdi.

Can Dündar’ın eşinden açıklama

Can Dündar’ın eşinden açıklama

Can Dündar’ın eşinden açıklama

Can Dündar’ın eşinden açıklama

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem