Can Dündar ve Erdem Gül’e destek verdiler

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara sorumlusu Erdem Gül'ün, MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanması İzmir'de protesto edildi.Bugün saat 11.00'de Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu önünde toplanan çeşitli basın

Can Dündar ve Erdem Gül’e destek verdiler

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara sorumlusu Erdem Gül'ün, MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanması İzmir'de protesto edildi.

Bugün saat 11.00'de Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu önünde toplanan çeşitli basın yayın kuruluşu temsilcileri ve çalışanları, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi üyeleri ve CHP İzmir Milletvekili ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel, tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara sorumlusu Erdem Gül'e destek verdi.

ENGELLEMELER ORTADAN KALKMALIDIR

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Murat Atilla, Türkiye'de basın özgürlüğünün, gazetecilerin tutuklanması, gözaltına alınması, sansür, otosansür, işten çıkarılmalarla yıllardır ağır baskı altında olduğunu söyledi.

Halkın haber alma hakkı ve gazetecilerin yaptıkları haberlerle halkı bilgilendirme görevini engellemeye dönük son örnek de Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, Adana'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanması oldu. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanma gerekçesi "Devletin gizli kalması gereken belgelerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme ve açıklama, üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasıdır. Gazeteciler yaptıkları haber nedeniyle "terörist ve casus" olarak suçlanamaz. Bu suçlamalar ve tutuklamalar, basın özgürlüğü, halkın haber alma hakkı, anayasal haklar ve evrensel hukuk kurallarına tümüyle aykırıdır. Gazetecilere yönelik tutuklamaları, hukuksuz ve siyasal kararları kınıyoruz. Tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını, yazılı ve görsel medyanın görevine yönelik engellemelerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

'ONLAR BİZİM ONURUMUZDUR'

Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızıl da, Cumhuriyet çalışanlarının basın özgürlüğü için yıllarca hapis yattığını belirterek şunları söyledi: "Mustafa Balbay gibi. Yine arkadaşlarımız içeriye alındı ama basının özgürlük mücadelesi hiçbir zaman bitmeyecek, sürecek bu yeni döneme de basın haklarını savunmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çünkü gerçek adına çaba gösteriyoruz, çaba sarf ediyoruz."

İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise, "Arkadaşlarımız Can ve Erdem bizim onurumuzdur. Bu arkadaşlarımız yalnızca gazetecilik yaptığı için ve toplumu aydınlattığı için tutuklanmıştır. Onları tutuklayan hakim değildir, mahkeme değildir, onları tutuklayan kindir, nefrettir. Kini kendine yönetim biçimi edinen ve ülkede demokrasiyi yok eden özgürlükleri yok eden, hukuku yok eden, adaleti yok eden anlayış arkadaşlarımızı Silivri zindanlarına attırmıştır. Arkadaşlarımız bizim onurumuzdur. Gazeteci arkadaşlarımız için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler