Camiler de dönüşecek

Türkiye'deki tüm camiler kentsel dönüşüm kapsamına alınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, ekim ayında yaptığı cami sempozyumunun ardından hazırladığı bir raporla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kapısını çaldı.Türkiye'de özellikle yakın geçmişte yapılan ca

Camiler de dönüşecek

Türkiye'deki tüm camiler kentsel dönüşüm kapsamına alınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, ekim ayında yaptığı cami sempozyumunun ardından hazırladığı bir raporla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kapısını çaldı.

Türkiye'de özellikle yakın geçmişte yapılan camilerin hem depreme dayanıksız hem gecekondudan bozma hem de mimari güzellikten yoksun olduğu tespitini yapan Diyanet, camilerin de kentsel dönüşüm kapsamında yer almasını istedi.
 
Diyanet, özellikle yeni yapılacak yerlerde ve kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ilçelerdeki camilerin mimari zenginlikle yapılmasını istiyor. Diyanet, camilerin gerek mimarisi gerek çevre düzenlemesi ile bulundukları bölgelerin en gözde yerleri olmasını ve insanların rahat ulaşabilmesini hedefliyor. 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler