Cami inşaatı çöktü: 1 ölü!

Nevşehir-Acıgöl karayolunun 10’uncu kilometresindeki Özel Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 ay önce yapımına başlanan bir caminin inşaatı bugün saat 11.30 sıralarında gürültüyle çöktü. Çökme sonucu ilk belirlemeye göre 15 kişi göçük altında kaldı. İşçiler eki

Cami inşaatı çöktü: 1 ölü!

Nevşehir-Acıgöl karayolunun 10’uncu kilometresindeki Özel Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 ay önce yapımına başlanan bir caminin inşaatı bugün saat 11.30 sıralarında gürültüyle çöktü. Çökme sonucu ilk belirlemeye göre 15 kişi göçük altında kaldı. İşçiler ekiplerin çalışması sonucu bir saatte göçükten çıkarıldı. Göçük sonrası hastaneye kaldırılan 4 yaralıdan biri kaldırıldğı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ''Zemin ve inşaatla ilgili bir sorun yok, Sanırım kalıp çöktü'' dedi.

Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kenan Ertuğrul, kubbenin yapımı için kurulan iskelenin çöktüğünü söyledi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, cami  inşaatında meydana gelen göçük sonucu enkaz altında kalan 9 işçiden 8'inin yaralı  olarak kurtarıldığını, 1 işçinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Acıgöl'deki bir cami inşaatında meydana gelen göçük sonrası ilçeye giden  Vali Abdurrahman Savaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, olay yerinde  incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Savaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesindeki  caminin hayırseverler ve iş adamları tarafından yaptırıldığını bildirdi. Cami  inşaatının yaklaşık 2 yıldır sürdüğünü dile getiren Savaş, “İnşaatta sabah  saatlerinde bu üzücü olay meydana geldi. 10 kadar işçi buradaydı. 9'u inşaatta  çalışıyordu. Göçük nedeniyle 8 işçi yaralı olarak kurtarıldı, 1 işçiyi de  maalesef kaybettik' dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver de, olaydan duydukları üzüntüyü dile  getirdi.

Bu arada enkaz altında kalarak yaşamını yitiren işçinin Ordu nüfusuna  kayıtlı Ahmet Ağca (31) olduğu belirlendi.

Cami inşaatında iskelenin çökmesi sonucu meydana gelen göçük nedeniyle  enkaz altında kalan başka işçi bulunmadığı bildirilirken, jandarma ekiplerinin  her ihtimale karşı enkaz tamamen kaldırılıncaya kadar köpekler ile arama  çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi.

Acıgöl ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden caminin  kubbesi için kurulan iskelenin çökmesi sonucu yaralanan 8 işçinin tedavileri ise  Nevşehir Devlet Hastanesi ile bir özel hastanede sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem