Çalışmaları AB raporunda ! En başta sığınmacı konusu var

Avrupa Birliği, 10 Kasım günü Türkiye İlerleme 2015 Raporu'nu açıkladı. Raporun temel bulgular ve genel durum bölümleri başta olmak üzere genelinde, sığınmacılarla ilgili konular öne çıktı.AFAD koordinasyonunda Türkiye'nin Suriyeli ve Iraklı misafirler iç

Çalışmaları AB raporunda  ! En başta sığınmacı konusu var

Avrupa Birliği, 10 Kasım günü Türkiye İlerleme 2015 Raporu'nu açıkladı. Raporun temel bulgular ve genel durum bölümleri başta olmak üzere genelinde, sığınmacılarla ilgili konular öne çıktı.

AFAD koordinasyonunda Türkiye'nin Suriyeli ve Iraklı misafirler için yürüttüğü faaliyetler, rapordaki pek çok başlık altında övgüyle anlatıldı. Raporun giriş kısmını oluşturan genel durum ve özet bölümleri dâhil olmak üzere, AFAD koordinasyonundaki çalışmalar "eşi benzeri görülmemiş', "hatırı sayılır'şeklinde ifade edildi. 10 ildeki 25 AFAD Barınma Merkezi'ne ve AFAD'a da atıf yapan rapor, Türkiye'yi dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olarak tanımladı.

"BÖYLE BÜYÜK BİR SIĞINMACI AKIŞINI YÖNETMEK GÜÇ BİR DURUM"

Raporun özet kısmında Türkiye'nin sığınmacı sayısında geçtiğimiz yıl daha da fazla artış yaşadığı belirtildi, "Böylesi büyük bir sığınmacı ve yerinden edilmiş insan akışını yönetmek, temel zorluklardan biri" ifadeleri kullanıldı. AFAD koordinasyonundaki çalışmalarla Türkiye'nin sığınmacılara "geçici koruma statüsü" verdiğini ve sığınmacıların sağlık, eğitim, sosyal destek ve tercümanlık gibi hizmetlerden yararlandığına dikkat çekildi. Türkiye'nin 2.2 milyon sığınmacıya barınma imkanları sağlamak için gösterdiği çabalar, "hatırı sayılır" şeklinde tanımlandı.

ADALET, ÖZGÜRLÜK VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ ALTINDA DA DEĞERLENDİRİLDİ

AFAD koordinasyonunda Suriyeli ve Iraklı misafirler için yürütülen çalışmalar, "Adalet, Özgürlük ve Güvenlik" bölümü altındaki "iltica" başlığı altında da değerlendirildi. Bu başlık altında "Türkiye, Suriyeli sığınmacıları barındırmak için devasa ve sürekli çabalar sarf etti." ifadeleri kullanıldı. Türkiye'nin sığınmacılara "hayati yardım" sağlandığı belirtilen raporun dış ilişkiler başlığında da insani yardıma değinildi. Türkiye'nin kalkınma ve insani yardımlar için 3 milyar ABD doları sağladığını, bu miktarında ülkemizin GSMH'sinin 0.46'sına denk geldiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler