Çalışan anneler için 300 lira kreş ödeneği

Memur-Sen, çalışan anneler için kreş yardımı yapılması talebinde bulundu. Talep kabul edilirse çalışan anneler 300 lira kreş yardımı alacak.Toplu Sözleşme Masasında kamu çalışanlarının mali hakları kadar sosyal hakları da iyileştirmeyi hedeflediklerini sö

Çalışan anneler için 300 lira kreş ödeneği

Memur-Sen, çalışan anneler için kreş yardımı yapılması talebinde bulundu. Talep kabul edilirse çalışan anneler 300 lira kreş yardımı alacak.

Toplu Sözleşme Masasında kamu çalışanlarının mali hakları kadar sosyal hakları da iyileştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmede 300 TL kreş yardımı talep ettiklerini açıkladı.

Dezavantajlı gruplara yönelik politikaların bu kesimin mağduriyetini giderecek nitelikte olmasının sosyal devlet olmanın en önemli gereklerinden biri olduğunu dile getiren Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, güçlü toplumun ancak güçlü aile ile gerçekleşebileceğini söyledi.

Yalçın, “Aile kurumunun korunması ve güçlenmesine yönelik taleplerimiz, toplu sözleşme masasında hükümet tarafından mutlaka dikkate alınması gereken, bizim de ısrarcı olacağımız konular arasında yer alıyor. Güçlü, büyüyen, kalkınan bir Türkiye istiyorsak, bunun yolu aile kurumunu güçlenmesinden geçiyor. Bu nedenle Toplu sözleşmede taleplerimiz arasında eş durumu özrü, kreş ödeneği ve evlendirme yardımı gibi hususlar yer alıyor” şeklinde konuştu.

Büyükşehirlerde 300, diğer illerde 250 TL kreş ödeneği

Anayasal güvence altında olan aile kurumuna yönelik kamu politikalarının yanlış ve yetersiz olduğuna değinen Yalçın çalışan annelerin çocuklarına yönelik kreş hizmetinin olmayışının da ebeveynleri ve çocukları mağdur ettiğini kaydetti.

Toplu sözleşme talepleri arasında kamu kurum ve kuruluşlarına ait işyerlerinde, bünyelerinde görev yapan kamu görevlilerinin zorunlu eğitim çağına girmemiş çocuklarına yönelik ücretsiz kreş hizmeti sunulmasının bulunduğuna değinen Yalçın, “Talebimizle kreş hizmetinden faydalanacak her çocuk için büyükşehir kapsamındaki illerde 300 TL, diğer illerde 250 TL kreş yardımı ödeneği istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem