Büyük Terör Operasyonu

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul merkezli 6 ilde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Özel Harekat, çevik kuvvet  ve polis helikopterinin de destek verdiği operasyon kapsam

Büyük Terör Operasyonu
İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul merkezli 6 ilde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Özel Harekat, çevik kuvvet  ve polis helikopterinin de destek verdiği operasyon kapsamında Diyarbakır, Batman, Antalya, Ankara ve  Sakarya ile İstanbul'un 15 ilçesinde 35 adrese baskın yapıldı.
 
ÖRGÜT MENSUPLARINA SPOR AYAKKABILI MESAJ
 
Terör örgütü PKK'nın cezaevi yapılanması olduğu iddia edilen Tutuklu Ailelere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (TUAD) de aralarında bulunduğu çok sayıda adreste arama yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri arama yaptıkları adreslerde 2 tabanca, 2 av tüfeği, çeşitli örgütsel dökümanlar ile cezaevinde bulunan terör örgütü PKK'lılara talimat iletmek için kullanılan çok sayıda spor ayakkabı ele geçirildi.
 
ANKARA BOMBACISININ AVUKATI DA ALINDI
 
Operasyonlar kapsamında 9'u avukat toplam 29 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlardan birisinin Ankara Kızılay'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir'in Balıkesir'de yargılandığı bir davada avukatlığını yaptığı belirtilen Hüseyin Boğatekin olduğu öğrenildi. 
 
SORGUYA ALINDILAR
 
Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler