"Büyük mirasın varislerindenim"

  “Babaannem Alman İmparatoru’nun torunu, o servette benim de payım var” diyor Bir Türk, Tülin İsfendiyaroğlu, Alman İmparatoru 2. Wilhelm’in büyük mirasının varislerinden biri olduğunu savunarak hukuki mücadeleye girişti. Hikâyesi ilginç. Her şey Alman K

"Büyük mirasın varislerindenim"

 

 “Babaannem Alman İmparatoru’nun torunu, o servette benim de payım var” diyor

 

Bir Türk, Tülin İsfendiyaroğlu, Alman İmparatoru 2. Wilhelm’in büyük mirasının varislerinden biri olduğunu savunarak hukuki mücadeleye girişti. Hikâyesi ilginç. Her şey Alman Kayzeri 2. Wilhelm’in 3. kez Türkiye’ye gelişi sırasında başladı. Dünyadaki ilk seri atışlı topun mucidi Ahmet Süreyya Emin’in oğlu Doktor Fuad Süreyyapaşa bu gezide, Alman İmparatoru ile tanışma fırsatı buldu. Birkaç defa daha görüştüler, dostlukları ilerledi. Süreyyapaşa, 1. Dünya Savaşı öncesinde oğlu Kudretullah İsfendiyaroğlu’nu okumaya Almanya’ya gönderdi.

 

PERİ MASALI GİBİ

Kudretullah, Almanya’nın son imparatorunun evinde kaldı. Kral’ın torunu Prenses Charlotte Wilhelmine Johanna Möbius’le tanıştı. Arkadaşlıkları aşka dönüştü. Çift, İstanbul’da evlendi. 1920’de, Ahmet Nejat adını verdikleri bir oğulları dünyaya geldi. Mutlu bir evlilik süren çift, 1963 yılında art arda öldü. Tek oğulları vardı. Ahmet Nejat İsfendiyaroğlu.... Tülin Hanım Ahmet Nejat’ın iki kızından biriydi.

 

KAYYUM DAVET ETTİ

Tülin İsfendiyaroğlu, babaannesinin Almanya’nın son İmparatoru II. Wilhelm’in mirasından kendisine de pay düştüğünü ise yıllar sonra öğrendi. Hemen avukatları aracılığıyla harekete geçti. İmparatorluk ailesinin hesabını yöneten kayyumla Berlin’de iki hafta önce 17 Eylül’de bir görüşme yapıldı. İsfendiyaroğlu’nun Alman prensesinin torunu olduğunu gösteren nüfus kayıt ve veraset ilamı, kayyuma teslim edildi. Kayyum, talebi işleme koydu. Tülin Hanım yüz yüze görüşme için Almanya’ya davet edildi. Tülin Hanım, gitmek için hazırlıkları tamamladı.

 

700 milyon Euro'ya ortak olabilir

Almanya'da alışveriş merkezleri, banka ve gayrimenkul gelirlerinden söz edildiğini söyleyen Tülin İsfendiyaroğlu, "Bu son yılların en büyük miras davası olabilir" diyor: "Bana verilen bilgi 700 milyon Euro'luk bir miras olduğu... Evlenip Türkiye'ye yerleşen babaanneme kalan mirası, onun erkek kardeşi Jürgen Möbius yönetiyormuş. Adını çok duydum, fotoğrafı da var. Kendisi aynı zamanda bir subaymış. Mısır'da bir otel açılışında ölmüş. O ölünce mirası eşi Elsie Möbius yönetmiş. Elsie Möbius'un ölümüyle de mirasçı olduğumu öğrendim. Kayyum davetiye gönderdi. Pasaport işlemlerim bitti. Türk mahkemelerindeki veraset ilamlarının 'aslı gibidir' yazısını alıp Almanya'ya gideceğim."

 

KİMLİK KARTI

Tülin İsfendiyaroğlu

Doğum tarihi: 1961

Doğum yeri: İstanbul

Büyük Dedesi: Dr. Fuad Süreyya Paşa

Dedesi: Mehmet Kudretullah İsfendiyaroğlu (1898-Temmuz 1963)

Babası: Ahmet Nejat İsfendiyaroğlu (1920-1983)

Babaannesi: Prenses Charlotte Wilhelmine Johanna Möbius (ölümü Mayıs 1963)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem