Buruk 19 Mayıs!

Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 günü Bandırma vapuru ile Samsun'a çıktıkları ve Milli mücadele ve bağımsızlık savaşının ilk adımlarını attıkları günün 95. yıl dönümü.Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşla

Buruk 19 Mayıs!

Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 günü Bandırma vapuru ile Samsun'a çıktıkları ve Milli mücadele ve bağımsızlık savaşının ilk adımlarını attıkları günün 95. yıl dönümü.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Rahmet ve minnetle anıyoruz.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında gerçekleşen ve 301 vatandaşın hayatını kaybederek Türkiye'yi yasa boğduğu feci olay nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, anma törenleriyle sınırlı olacak. Soma’da yitirilen madencilerin anısına saygı gereği kutlama törenleri yapılmayacak. Başbakanlığın geçen hafta yayınladığı genelge doğrultusunda sadece illerde Atatürk anıtlarına çelenk konulacak. Gençlik Haftası kapsamında daha önce planlanan şenlik, konser, eğlence ve kutlamalar yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem