Bursaspor Yazıcı ile 'devam' dedi

 Bursaspor’un 48.Olağan Genel Kurulda, Mevcut Başkan İbrahim Yazıcı 639 üyenin oyunu alarak yeniden kulüp başkanlığına seçildi.639 üyenin oyunu alarak yeniden Yeşil Beyazlı camianın kulüp başkanlığına seçilen İbrahim Yazıcıya rakip olarak çıkan Cevdet Yıl

Bursaspor Yazıcı ile 'devam' dedi

 

Bursaspor’un 48.Olağan Genel Kurulda, Mevcut Başkan İbrahim Yazıcı 639 üyenin oyunu alarak yeniden kulüp başkanlığına seçildi.

639 üyenin oyunu alarak yeniden Yeşil Beyazlı camianın kulüp başkanlığına seçilen İbrahim Yazıcıya rakip olarak çıkan Cevdet Yıldız ise 10 oy alabildi. Bursaspor’un yeniden başkanı seçilen Yazıcı yaptığı konuşmada, “Bursaspor’u bileği bükülemeyen bir takım haline getireceklerini kaydetti”

29 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamadığı için 6 Haziran’a ertelenen Bursaspor’un 48. Olağan Genel Kurul, çoğunluk aranmaksınız Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Başkan İbrahim Yazıcı ile Cevdet Yıldız'ın listeleri yarıştığı genel kurulda, 3 bin 98 üyeden 2 bin 738'inin oy kullanma hakkının bulunduğu kongreye 653 üye katıldı.

 

“Daha Fazla Çalışacağız”

Kongre sonuçlarının belli olmasının ardından teşekkür konuşması için kürsüye gelen Başkan İbrahim Yazıcı, Böyle bir kongrede yüzde yüze yakın bir oy almak istikrarın devamı demektir. Buda bizim yükümüzü dahada ağırlaştıracaktır. Böyle bir yükün üstesinden gelmek için daha fazla çalışmamız lazım” dedi.

 

'Kongrenin ardından transfer çalışmaları başlayacak' haberlerine açıklık getiren Yazıcı, "Transfer çalışmaları hiç durmadı. Ben dün akşam bile kaç tane görüşme yaptım. Bu çalışma zaten durmuyorki" diye konuştu.

 

“Bursaspor Türkiye’de Bileği Bükülmeyen Takım Olacak”

Bütün başarılara rağmen kendilerini eleştirenlere kızan Yazıcı, tepkisini şu sözlerle dile getirdi. Ligdeki rakiplerimizden çekmedik, bunlardan çektiğimiz kadar, bir yandan ligdeki kulüplerle uğraş, bir yandan bunlarla. Avrupa kulübü olmanın koşulu kalıcı gelirdir. Önümüzde üç yıllar dönemde Bursa bize destek verirse, söz veriyorum, Türkiye'de bileği bükülmeyen bir kulüp olmak yetmez,3 yıl bitmeden Avrupa kupalarında çeyrek final oynayacak bir kulüp vaat ediyorum. Bursa sanayi şehridir. Bursa, Türkiye ekonomisinin can damarıdır, aortudur. Kimsenin cebindeki para bizi ilgilendirmez. Bursaspor vakfına herkes destek versin. Bursaspor'u 3 yıl bitmeden Türkiye'ni en güçlü kulübü yapacağımın sözünü de veriyorum. Yeter ki sahip olduğumuz gücü bilelim ve birbirimize sahip olalım.

Yeşil beyazlı kulüpte bugüne kadar 6 kongrede başkan adayı olan İbrahim Yazıcı, bir kongrede de yönetim kurulunda yer aldı. 1988-89, 1989-91, 1991-92, 2007-09, 2009-11 ve 2011-12 yıllarında kulüp başkanlığı yapan İbrahim Yazıcı, yeşil beyazlı kulüpte en uzun süre görev yapan başkan olarak tarihe geçti. Yazıcı, 2009-10 sezonunda Süper Lig şampiyonluğunu kazanarak 47 yıllık kulüp tarihinde şampiyonluk kupasını kaldıran tek başkan oldu.

İbrahim Yazıcı'nın listesi şu isimler girdi: "İbrahim Yazıcı, Recep Bölükbaşı, İlhan Uslu, Selçuk Eren, Erkan Kanat, Necmettin Kocaman, İrfan Koç, Ferruh Nayman, Hasan Saltan, Hasan Gülayan, Şentürk Turan, Zekeriya Ünaldı, İsmet Demirel, Recep Aydın, Nejat Çölek"

Bu arada kongrede Bursaspor’a bir dönem başkanlık yapan eski bakan Cavit Çağlar’ın onursal başkan olması için verilen dilekçe tartışmalara sebep oldu. Çağlar onursal başkan olsun diye verilen dilekçe daha sonra kongre delegelerinin büyük tepkisi yüzünden geri çekildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler