Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne 1,6 Milyar Bütçe

Bursa'ya yatırımlarıyla değer katan Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılı gider bütçesi 1 milyar 670 milyon TL, gelir bütçesi ise 1 milyar 370 milyon TL olarak belirlendi, aradaki 300 milyon TL'lik farka borçlanmalarla denklik sağlanacağı belirtildi. Büyükş

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne 1,6 Milyar Bütçe

Bursa'ya yatırımlarıyla değer katan Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılı gider bütçesi 1 milyar 670 milyon TL, gelir bütçesi ise 1 milyar 370 milyon TL olarak belirlendi, aradaki 300 milyon TL'lik farka borçlanmalarla denklik sağlanacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe gözetiminde gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi bütçe özel oturumunda Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ'nin 2016 mali yılı bütçesi değerlendirildi.

Yeni belediye binasındaki meclis salonunda gerçekleşen toplantıda, 2016 mali yılı bütçesi ele alındı. Bursa'ya yatırımlarıyla değer katan Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında gider bütçesinin 1 milyar 670 milyon TL, gelir bütçesinin ise 1 milyar 370 milyon TL olarak belirlendiği, aradaki 300 milyon TL'lik farka da borçlanmalarla denklik sağlanacağı belirtildi.

Bütçenin onaylanması görüşmelerinde bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da 2 yıl içerisinde başladıkları tüm projeleri 5 yıl içinde bitireceklerini söyledi. Bu nedenle yıllık bütçeleri yüksek ve iddialı hazırladıklarını belirten Başkan Altepe, "'Bursa'ya en iyisini en güzelini yapalım" diye uğraşıyoruz. "Hizmetleri yağdıralım" diyoruz. Kimse merak etmesin. İlk 2 yıl içinde başlayan tüm projeler 5 yıl içinde tamamlanıp hizmete alınacak. Bu konuda geçmişte güzel hizmetler verdik. Bursa'yı marke şehir yapacak yatırımlar kazandık. Bundan sonda da aynı anlayışla çalışacağız. Hedefimiz başladığımız yatırımları en kısa zamanda bitirmek ve yeni yatırımlara yol açmak. Amaç hizmet etmek, Bursa'yı bir adım daha öne çıkartmak. İnşallah bu yolda yılmadan ilerleyeceğiz. Bütçemiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Başkan Altepe, konuşmasında Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çalışan, bütçenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

BUSKİ'YE DE DEV BÜTÇE

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün 2016 mali yılı tahmini bütçesi de Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda oylamaya sunuldu. Buna göre BUSKİ'nin 2016 yılı tahmini bütçesi 1 Milyar 50 Milyon TL olarak kabul edildi. Bütçenin yüzde 65'lik kısmının yatırımlara ayrıldığını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, 2016'yı "yatırım yılı" ilan ettiklerini bildirdi. Büyükşehir'in "Bütünşehir" uygulamasına girmesiyle birlikte yatırım ve sorumluluk alanlarının arttığını vurgulayan Çetinavcı, "Bilindiği üzere, geçen yıl yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası kapsamında Bursa il sınırlarının tamamı büyükşehir statüsüne kavuştu. Bu durum, görev ve sorumluluk sahamızın, bütün Bursa'yı kapsayacak genişliğe ulaştığının da göstergesi anlamına geliyor. "Sağlıklı şehir Bursa" hedefine giden yolda, altyapı çalışmalarımıza bundan önceki yıllarda olduğu gibi 2016'da da artan bir ivmeyle devam edeceğiz" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne 1,6 Milyar Bütçe

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem