'Bura Fatih ve Atatürk'ün ülkesidir'

NOBEL Barış Ödülü sahibi ve Arap baharının kadın öncülerinden Yemenli gazeteci yazar Tevekkül Karman, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkiye'yi güçlü bir lider olarak görmekteyiz. Türkiye Fatih Sultan Mehmet'in, Mustafa Kema

'Bura Fatih ve Atatürk'ün ülkesidir'

NOBEL Barış Ödülü sahibi ve Arap baharının kadın öncülerinden Yemenli gazeteci yazar Tevekkül Karman, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkiye'yi güçlü bir lider olarak görmekteyiz. Türkiye Fatih Sultan Mehmet'in, Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesidir. Suriye halkının da özgürlüğüne kavuşması için elinden geleni yapacaktır. Biz bundan eminiz. Suriye halkının korunması konusunda birinci elden sorumluluk taşımaktadır. İnanıyorum ki Suriye halkı da bunu başaracaktır" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine Türkiye'ye gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunan 2011 yılı Nobel Barış ödülü sahibi, evli 3 çocuk annesi gazeteci yazar Tevekkül Karman, Konya'ya geldi. Dışişleri Bakanlığı'nın onuruna verdiği sabah kalvaltısında gazetecilerle biraraya gelen Karman, Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek Türkiye'nin kendisinin ikinci ülkesi olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine Türkiye'ye geldiğini ifade eden Karman şunları söyledi:

'Arap baharının sonrasında ne gibi planlar, çalışmalar yapabiliriz. Bunları konuştum. Bu bahar için belli hedefler vardı. Mübarek gibi, Binali gibi, Salih gibi despotların yıkılmasıydı. Ancak bu bitmemiştir. Başka hedefler vardır. Bahar devam edecek. Bizim için önemli olan demokratik değerleri olan bir devletin kurulması. Bu Arap baharı aslında dünya vatandaşlığı kavramını getirecektir. İnsanlığı ümmet olarak görmekteyiz ve bizler de bu küçülen dünyada iyi insanlar olarak yaşamak isteriz."

Nobel Barış ödülü sahibi, Yemenli gazeteci Tevekkül Karman bir soru üzerine, "Şu anda zaten sayın Başbakan Erdoğan, sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkiye'yi güçlü bir lider olarak görmekteyiz. Özellikle şu anda Türkiye'nin Suriye halkına vermiş olduğu destek bizim için çok büyük bir anlam taşımaktadır. Türkiye Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesidir. Dolayısıyla Suriye halkının da bir an önce özgürlüğüne kavuşması için elinden geleni yapacaktır. Biz bundan eminiz. Suriye halkının korunması konusunda birinci elden sorumluluk taşımaktadır. İnanıyorumki Suriye halkı da bunu başaracaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler