"Bunun bedelini ağır öderler"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bayrak direklerine tırmananlar vardı. Şimdi direklerden iniyorlar. Böyle devam ederlerse inmeye devam ederler. Bunun bedelini ağır öderler" dedi.Ordu'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı adayı ve Başbaka

"Bunun bedelini ağır öderler"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bayrak direklerine tırmananlar vardı. Şimdi direklerden iniyorlar. Böyle devam ederlerse inmeye devam ederler. Bunun bedelini ağır öderler" dedi.

Ordu'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim millet anlayışımızı, bizim bayrak anlayışımızı sorgulamaya kalkıyorsun. Tek vatan diyoruz. 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Bayrak direklerine tırmananlar vardı. Şimdi direklerden iniyorlar. Böyle devam ederlerse inmeye devam ederler. Bunun bedelini ağır öderler. Çünkü bu bayrak hiçbir zaman yere inmedi ve inmeyecek. 780 bin kilometrede batı neyse doğu da odur. Biz 780 bin kilometrekarenin tamamına aynı gözle bakıyoruz. 26 tane havaalınımız vardı, şimdi 52 tane var. Şimdi Ordu-Giresun Havaalanı yapıyoruz. Denizin üzerine yapılan dünyada dördüncü havaalanıdır. Adayın bir tanesi 'benim görevim o işlerle uğraşmak değil' diyor. Bu millet 10 Ağustos'ta Çankaya'ya saksı seçmiyor, kendi başkanını seçiyor. Bu devletin başı olmanın yanında başkomutan seçiyor. Hayatında en ufak bir mesuliyet almamış kişilerden Cumhurbaşkanı olur mu? Bunların hayatı monşer olarak geçmiş. Yok şunu yaptım, yok bunu yaptım diyor. Yaptığı hiçbir şey yok. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlardan bir şey olmaz. Damdan düşmedikten sonra bunlardan bir şey olmaz. Biz damdan düştük. Biz bu toprakları eşeleye eşeleye geldik. Ömrümüz 40 yıl siyasette geçti" dedi.

"Dertliyiz, mahzunuz, Filistin'den maalesef içimizi acıtan haberler geliyor" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Terör devleti İsrail bir kez daha Gazze'ye saldırdı. Bir kez daha plajda oynayan çocukları vurdu. Masum insanları ve kadınları katletmeye başladı. Bir İsrail kadın milletvekili çıktı ‘bütün Filistinli anneler ölmeli' dedi. Sen ne biçim kadınsın ya. Kadın hakları derneklerinden ses çıkmadı. Niye çıkmadı, çünkü aynı zihniyetin mensuplarılar. Bunlar analığa da karşı olurlar. Bizim değerlerimizde cennet annelerin ayakları altında babaların değil. Hayatımda tek anamın ayaklarının altını öperdim. Bu makamın kıymetini bilmeyenler var. işte bu kadın bunu bilmez. Şimdi bir tişört yaptırmışlar. Üzerinde hamile, çarşaflı Müslüman bir kadının resmi var. üzerinde de ‘bir atış iki vuruş' yazıyor. Bunların insanlıktan nasibi yok. Bu adilik, alçaklık, namussuzluktur. İnsanlık adına nefret ediyorum, lanet ediyorum. Bunlarda şeref, izzet, hasiyet yok. Sabah akşam Hitler'e sövenler, şimdi barbarlıkta Hitler'i geçtiler. İsrail orantısız güç kullanıyor. Soruyorum kaç tane İsrailli öldü? 1 kişi. Kaç tane Filistinli öldü, 300'ü aştı. İsrail meşrebinin gereğini yapıyor. Ben vatandaşlarıma sesleniyorum. Vatandaşımız olan Türkiye'deki Musevilere yönelik herhangi bir tavrı ben doğru bulmuyorum. Onlar bu ülkenin vatandaşıdır. Onlar şu anda bizim güvencemiz altındadır. Bizim hedefimiz İsrail'in zalim yönetimidir. Biz onu hedef alarak konuşmalıyız. Onu hedef alarak uluslararası çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Bundan daha da acısı, bu vahşet karşısında batı susuyor. Özellikle de içim kan ağlayarak söylüyorum, İslam ülkelerinin çoğu susuyor. Susmaların ötesinde bir kısmı bunlara destek veriyor. Ekmel de rahatsız oluyormuş. Bayramdan sonra sesini yükseltecekmiş. Geç kalmışsın Ekmel. Ben sanal değilim olduğum gibiyim. Bizim de susmamızı, zulme rıza göstermemizi isteyen varsa boşa bekliyorlar."

"CHP'NİN İSRAİL'İN KENDİNİ SAVUNMA YETKİSİ VAR' TEKLİFİ KABUL EDİLMEDİ"

Başkan Erdoğan, "Biz vicdanlara seslendikçe bunlar ciddi şekilde rahatsız oluyorlar. İsrail kara harekatını başlatınca TBMM'de 4 vekil ortak bir teklif getirdi. CHP'nin İsrail'in kendini savunma yetkisi var' teklifi kabul edilmedi. Çünkü bunlar israil'e ses çıkaramazlar. Bu CHP tarihi boyunca İsrail'in yanında yer almış ve bunların politikalarını desteklemişlerdir. Korktukları için İsrail'e bir çift söz söyleyemiyor. Aynısını bunların Pensilvanya'daki akıl hocaları yapıyor. Mavi Marmara'nın Gazze'ye gidişini eleştiriyordu. Şimdi Gazzeli çocuklar için ağladığını, taziye yayınladığını, İsrail'i eleştirdiğini duydunuz mu? Yapamaz ipini tutanı eleştiremez. Bu ihanet benim Ordulu kardeşlerimin gözünden kaçmaz. Biz Ortadoğu ile her zaman barış ve huzur istedik. Büyük devlet susan, oturan, oturduğu yerden hadiseleri izleyen devlet değildir. Arabulucu olan devlettir. Türkiye'yi bu ateşin içine atmayacak ama bu ateşi söndürmek için elimizden ne gerekiyorsa onu yapacağız. Utanmadan, sıkılmadan çıkıyorlar 'Türkiye ve Katar ateşkesi engelledi' diyorlar. 2012'de de ateşkes yapıldı. Mısır'ın öncülüğünde yapıldığı ama İsrail ateşkese uymadı. Gazze herhangi bir şey atmadı ki ama İsrail bir bahane uydurdu. Müslümanla Müslümanın bütünleşmesini istemiyorlar. Ortadoğu huzurlu olursa, Türkiye daha çok huzurlu olur. Balkanlar, Kafkasya büyürse Türkiye daha çok büyür. Şu anda adaylardan bir tanesi çıkmış 10 milyon dolarda kalmış diyor. Biz bunu 3 bin 400 dolardan aldık 11 bin dolara çıkardık. Biz 77 milyona efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Her zaman barışın, uzlaşmanın ve kardeşliğin yanında olduk. Demokrasiyi daha ileri standartlara kavuşturacağız. Toplumsal barışı daha da güçlendireceğiz. 1,5 yıldır şehit geliyor mu? Şimdi 6 maddelik bir yasa geçirdik meclisten. Buna MHP muhalefet etti. İstiyor ki, şehitler gelsin. Biz yavrularımızın bayrağımıza sarılı tabutlarla gelmesini istemiyoruz. Şimdi Ordu'ya tarihinin en büyük yatırımlarını kazandırdık. Fakat siz şimdi 20'de 20 dediniz. Benim sizden bir ricam var. Çirkin yapılaşmaya karşı, kentsel dönüşüm ve değişim projelerinizde bize destek olun. Bunu sizi mağdur etmek için söylemiyorum. El ele verelim modern binalarda Ordulu hemşehrilerimizi oturtalım. Ordu Karadeniz'de örnek şehirlerimizden bir tanesi olsun. 12 yılda orduya 9 katrilyon yatırım yaptık. Şimdi Ordu'ya 600 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan konuşmasını söyle tamamladı:

"Biz bu topraklara olan aşkımızı eserlerimizle taçlandırdık. Bizim işimiz eser üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. 10 Ağustos'ta da Türkiye'de bir ilk yaşanacak. 10 Ağustos'ta sandıklarda tarih yazılacak. Onun için 10 Ağustos'ta sandığa gitmeyi ihmal etmeyin. Herkesi sandığa teşvik edelim. CHP'nin genel müdürü gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz demiyorum. O üslup bize yakışmaz. Biz milletimizle gönül dili ile konuşuyoruz. Mutlaka sandığa gidin. Yeni Türkiye'nin kuruluşu için mutlaka oy pusulasına mührünüzü basın. Yarın çocuklarınıza, torunlarınıza anlatacak güzel bir hikayeniz olsun. 'Biz 10 Ağustos 2014'te tarih yazdık' diyeceksiniz. ‘Halkın oyları ile belirlenen ilk Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ben de oy kullandım' diyeceksiniz. Tatile gidenler lütfen dönsünler, oylarını kullansınlar. Sonra tatile giderler. Milli irade, milli güç, hedef 2023..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler