Bunların tamamı yalan

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hakkında yayınlanan ve “2 yıl önce 42 milyon liraya aldığı Koşuyolu’ndaki 10 dönümlük arsa tek bir binayla kentsel dönüşüme sokuldu ve arsadan 114.4 milyon lira gelir elde edecek” ifadeleri kullanılan hab

Bunların tamamı yalan

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hakkında yayınlanan ve “2 yıl önce 42 milyon liraya aldığı Koşuyolu’ndaki 10 dönümlük arsa tek bir binayla kentsel dönüşüme sokuldu ve arsadan 114.4 milyon lira gelir elde edecek” ifadeleri kullanılan haberlere ateş püskürdü.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sahibi olduğu yerin inşaatının paylaşım sistemine göre başka bir firmaya verilmesine karşın bu firma tarafından yapılan uygulamaların kendileri tarafından yapılmış gibi basında yer almasına tepki gösterdi.

17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası üzerine atılan suçlamalardan kanun önünde arınan Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yeni siyaset dönemi öncesi alması olası muhtemel etkili ve önemli görevler öncesi ulusal medyada yıpratılma gayretleri içerisine girildiği ve itibarsızlaştırma algısı yaratılmaya çalışıldığı iddia edilirken, paylaşım modeli ile yapımını Ofton İnşaat A.Ş'ye verdiği arazisinin Kentsel dönüşüm projesi içerisine sokulmasına tepki gösterdi.

Arazisini Paylaşım sistemine göre devrettiği firmanın yaptığı uygulamanın yanlış ve suç olduğunu yaptığı açıklama ile ifade eden Bayraktar " bahsi geçen arsanın 42 yıllık firma olan Bayraktar İnşaat’a ait olup 07.02.2014 tarihinde imzalanan sözleşme ile Ofton İnşaat A.Ş.’ye hasılat paylaşım modeli ile devredilmiştir. kentsel dönüşümle ilgili veya vergi muafiyetleri ile ilgili, ne sözleşme sırasında ne de daha sonra Bayraktar İnşaat’ın bir müracaatı yoktur. Şu andaki kentsel dönüşüm uygulamasının Bayraktar İnşaat’a sağlayacağı bir muafiyet ve bir avantaj da yoktur. Kaldı ki bu arsa üzerinde riskli yapı tespiti ile kentsel dönüşüme sokulması yasanın ruhuna aykırıdır, yanlıştır ve hatta bana göre suçtur." dedi.

Bayraktar İnşaatın yapılan bu uygulama ile herhangi bir gelir elde etmesinin mümkün olmadığı yönünde de açıklamada bulunan Bayraktar basında gösterilmeye çalışıldığı gibi arazinin kendi bakanlık yaptığı dönemlerde Kentsel Dönüşüm alanı muafiyetinin içerisine sokulmadığına da vurgu yaptı.

Kendisi ile ilgili olmayan bir konuda, Erdoğan Bayraktar ve ailesinin isminin kullanılarak haber yapılmasını kasıtlı bir davranış olarak değerlendiren Bayraktar Şahsı ve ailesinin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olan bu tür haberlerin düzeltilmesini Hürriyet Gazetesi'ne gönderdiği yazı ile talep etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem