Bunlara dikkat etmeliyiz

  Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, ev satın almak isteyen vatandaşlara uyarıda bulunarak, “Dış görüntüye değil, projeye bakın” dedi.Her yıl 50 bin kişinin göç ettiği Bursa’da binlerce konut inşa ediliyor. Uzun yıllar para biriktirerek, “Bi

Bunlara dikkat etmeliyiz

 

 

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, ev satın almak isteyen vatandaşlara uyarıda bulunarak, “Dış görüntüye değil, projeye bakın” dedi.

Her yıl 50 bin kişinin göç ettiği Bursa’da binlerce konut inşa ediliyor. Uzun yıllar para biriktirerek, “Bir çatım olsun, başka bir şey istemem” diyerek ev hayali kuran vatandaşlar, piyasayı dolandıran sahte emlakçıların gazabına uğrayabiliyor. Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, kapora aldıktan sonra kayıplara karışan emlakçılarla ilgili çok şikayet aldıklarını ifade ederek, bu konuda merdiven altı emlak müşavirlerine karşı mücadele ettiklerini dile getirdi.

 

SAHTE KOMİSYONCULARA GÜVENMEYİN

Gür, piyasayı lekeleyen ve insanları mağdur eden sahtekarlardan kurtulmak için vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek, “Kahvehanelerde ve merdiven altlarındaki sahte komisyoncular vatandaşların ev hayalini hayale dönüştürüyor. Bunlara asla güvenmeyin. Vatandaş, emlak komisyoncusunun resmi belgelerini kontrol etmeli, ruhsatının olup olmadığını mutlaka sormalıdır” dedi.

 

SADECE BİNANIN İÇ VE DIŞ GÖRÜNTÜSÜ İNCELENMEMELİ

Gür, görüntüsü ile kendine hayran bırakan her binanın sağlam olamayabileceğini de ifade ederek, “Ev alırken dış görünüşe aldanmayın. En son deprem yönetmeliğine uyup uymadığına önem verin. Yapı kontrolü yapılan binalar vatandaşlar için daha cazip. Van’ın Erciş ilçesinde meydana gelen deprem bunun örneği. Ev sahibi olmak isteyenler, sadece binanın iç ve dış görünüşünü incelememeli. Lüks fayans, kalebodur ve dolaplar evin sağlamlığını göstermiyor. Mesela uygun beton kullanıldı mı? Bu araştırılabilir. Vatandaşlar, almayı düşündükleri evlerin inşaat planlarını kontrol etmeli” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler