"Bunlar devleti temsil edemez"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de, Taksim ve sonrasında yaşanan eylemlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili İzmir Emniyet Müdürü'nün iyi bir sınav veremediğini savu

"Bunlar devleti temsil edemez"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de, Taksim ve sonrasında yaşanan eylemlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili İzmir Emniyet Müdürü'nün iyi bir sınav veremediğini savunarak, "Eli sopalı, sivil giyimli polis memuru olmaz. Bunlar devleti temsil edemezler" dedi.
 
İzmir programı kapsamında Adnan Menderes Havalimanı'nda Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin ve partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, havaalanında bulunan taksi durağını ziyaret etti.
 
Burada yaptığı konuşmada taksici esnafının önemine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, sorunları bildiklerini, çözüm üretecek projelerin hazır olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili sorusu üzerine olayların tüm yurt sathına yayılmasının temelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı sert üslubun etkisinin bulunduğunu, ülkeyi yönetenlerin daha kapsayıcı, barışcı bir dil kullanması gerektiğini söyledi.
 
'BUNLAR DEVLETİ TEMSİL EDEMEZ'
 
İzmir'de saçı çekilen kızın görüntüsünü vicdanı olan hiçkimsenin kabul edemeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sırtında çantası, bir polis saçından yakalamış çekiyor. Demokratik bir ülkede bu tür görüntüler tepki yaratır. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Düşünce özgürlüğü var, düşüncelerimizi açıkça söyleyeceğiz. Anayasada gösteri özgürlüğü var, 'hiç kimseden izin almadan gösteri yapabilir' diyor insanlar. Siz yurttaşın anayasal hakkına engel oluyorsunuz. Bu görüntüleri sosyal medya aracılığıyla paylaşanları da 'darbeci' olarak gözaltına alıyorsunuz. Evlerini basıyorsunuz. İzmir Emniyet Müdürü iyi bir sınav vermemiştir. Eli sopalı, sivil giyimli polis memuru olmaz. Bunlar devleti temsil edemezler. Devleti temsil eden devletin baskıcı yönü değildir. 21. yüzyılda devleti temsil edenların güler yüzüne, hoşgörüsüne ihtiyaç vardır. Onların hoşgörüsü olduğu zaman devlet ile yurttaş arasındaki bağ daha sağlıklı bir zemine oturmuş olur. O açıdan İzmir'deki barışçıl eylemleri, Gezi Parkına verilen destekleri tüm Türkiye destekliyor. Bunlara hepimizini saygı göstermesi gerekiyor."
 
Gençlerin yeni bir hareket başlattığını, barış, özgürlük ve demokrasi istediklerini, kendi yaşam biçimlerine müdahale istemediğine değinen Kılıçdaroğlu, inanç ve görüşlerinin kavgaya neden olacak şekilde algılanmaması gerektiğini, eylemlere katılanların kentlerine sahip çıktığını savundu.
 
'HALKA GÜVENELİM'
 
Hükümete, bir yeşil alanın imara açılmak istenmesi durumunda bunun referanduma götürülmesi konusunda yasal düzenleme yapılması önerisinde bulunduklarını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Halk gidip oyunu kullansın. Madem demokrasi diyoruz, halkın doğrudan karar verme mekanizması içinde olmasını istiyoruz. O zaman gelin bunun yasal düzenlemesini yapalım. Halka güvenelim. Halk kentine sahip çıkacak, ağacının kesilmesini parkının binaya dönüşmesini istemiyor" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, "hükümetin, eylemlerden ders çıkarıp çıkarmadığına" ilişkin bir soru üzerine, bunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurda dönüşünde havaalanında gazetecilerin soru sorması halinde belli olacağını kaydetti.
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan inince herhalde gazeteci arkadaşlarımız soracaklardır. İlk tepkisi sayın Erdoğan'ın, 'Cumhurbaşkanı nasıl bir ders aldı bilmiyoruz' diyor. Heralde kendi inince gazeteciler sordukları zaman bu eylemlerden nasıl bir ders çıkardığını anlatacaklardır. Biz de dinleyeceğiz" diye konuştu.
 
Bir gazetecinin İzmir'de greve katılan otobüs şoförlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun ceza vereceğini açıklamasını nasıl değerlendirdiği sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Demokrasiyi, özgürlüğü kabul edeceğiz. Sendikaların eylemi dünyanın her tarafında olur. Eylemlerin cezalandırılması doğru bir davranış değildir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler