Bülent Arınç’tan paralel yapı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun alicenaplık gösterip Fransa’daki terörü tel’in ve dayanışma yürüyüşüne bizzat katılacağını belirterek, "Hangi amaçla yapılırsa yapılsın insanlık suçu işlemişler, İslam’a ihanet etmişlerdir" de

Bülent Arınç’tan paralel yapı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun alicenaplık gösterip Fransa’daki terörü tel’in ve dayanışma yürüyüşüne bizzat katılacağını belirterek, "Hangi amaçla yapılırsa yapılsın insanlık suçu işlemişler, İslam’a ihanet etmişlerdir" dedi.

Arınç, paralel yapının gizli-açık ittifaklarla Haziran seçimlerine kadar bu hükümeti devirmek istediğini vurgularken, "Ak Parti iktidarına karşı ihanet içinde olanları asla affetmeyeceğiz, bunların hesabını tek tek soracağız" dedi.

Bülent Arınç, Partisi’nin Bursa 5. olağan kongresinde Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda bir saati aşkın bir konuşma yaptı. AK Parti’nin geçmişte çok büyük engellerle karşılaştığını hatırlatan Arınç, "2008’de kapatma davasının delili 400 gazete kupürü ve internet sitelerindeki iftira haberleriydi. Biz başörtüsüne özgürlük istediğimiz için ayrımcılık istemediğimiz için nerede konuştuysak aleyhimizde suç delili kabul edildi. Kervan yoluna yürümeye devam etti. Amacımıza ulaştık. "Hervele yapar" gibi omuzlarınızı kaldırıp başınızı dik tutarak Türkiye’ye şöyle bir bakın. 1999da Merve Kabakçı’ya sille tokat atmaya çalışan dışarı diye bağıranların, provokatörlük yapanların yerinde yeller esiyor, Bugün 6 kadın milletvekilimiz başı örtülü şekilde TBMM’de milletimizi temsil ediyor. Ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Başını kapalı tutana bu kadar düşmanlık neyin nesiydi. Üniversiteden atıyorlardı. Üniversite ve kamuda başörtüsü serbest oldu. Ayrımcıları kaldırdık, her şeyi kucaklaşma ve milli bütünlüğe hasredecek noktaya geldik. Yapmak istediğimiz her şeyi yaptık. Allah’a hamdolsun, attığımız her adım, söylediğimiz her sözün hesabını şerefle verdik, Milletimizin önüne çıktık" dedi.

"BAŞBAKANIMIZ FRANSA’YA GİDİYOR"

Arınç, Fransa’da bir terör olayı yaşandığını, bundan büyük üzüntü duyduklarını, Başbakan Davutoğlu’nun da alicenaplık göstererek yarın terörü tel’in ve dayanışma mitingine katılacağını kaydederek, "Bu olay kınanması, lanetlenmesi gereken bir terör olayıdır. Maalesef isimlerinin Müslüman olması, bunu yapanların İslamla ilgili olduğunu göstermez. Aldatılmış kafalarına kötü fikirler şırınga edilmiştir. Ne amaçla yaptıklarını bilmiyoruz, Ama ne amaçla yapılırsa yapılsın insanlık suçu işlemişlerdir. İslama ihanet etmişlerdir, İslama en büyük zararı vermişlerdir. Dolayısıyla Fransa halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletmiştik. Başbakanımız yarın Antalya ve Isparta programlarını iptal ettiler. Başbakanımız çok güzel bir iş yapıyor. Yarın Fransa’da terörü tel’in ve dayanışma yürüyüşüne bizzat katılacaklar. Başbakanımızın gösterdiği alicenaplığı ayrıca tebrik ve takdir edeceğiz" diye konuştu.

"GİZLİ-AÇIK İTTİFAKLARLA BU HÜKÜMETİ HAZİRANA KADAR DEVİRMEK İSTİYORLAR"

Bir yıl önce hiç ümit ve tahmin etmedikleri bir ihanetle karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir sene öncesini hatırlayın. Bir sene öncesine kadar kendilerine her konuda yardım ve destek yaptığımız insanlar, hatta bizlerle birlikte olduğunu zannettiğimiz birileri, hepsini kastetmiyorum. Ama bu hükümeti devirmek için birileri ile el ele verip, darbe yapmak için çalıştılar. 30 Mart seçimlerini etkilemek, cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemek istediler. Şimdi de güçleri yeterse gizli-açık ittifaklarla haziran seçimlerine kadar bu hükümeti devirmek istiyorlar. Bu devletin içinde hiç bir hükümet, bu devletin yapısına paralel başka bir yapıya müsaade edemez. Biz de müsaade etmeyeceğiz. Yüzümüze gülerek, arkamızdan bu devleti ele geçirmek için çalışan, kendilerine her türlü imkanı bahşeden AK Parti iktidarına karşı ihanet içinde olanları asla affetmeyeceğiz. Bunların tek tek hesabını soracağız. Elbette bunları yapanlardan, bunları planlayanlardan, gizli şer odaklarıyla işbirliği yapanlardan bahsediyorum. Yoksa mücadele, hiç bir zaman bu işin içinde olmamış kişilere; gruplara yönelik değildir. Bizim partimizin adı adalettir, adalet ve haktan ayrılmayacağız. Hukuku temel prensip yapacağız. Yargının önüne, idari kararlarla alacağımız bütün kararlara şer odaklarını koyacağız. İsterse adı paralel olsun, isterse başka odak olsun, hepsiyle mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz. Hiçbir endişe, hiçbir korku, hiçbir tereddüt yaşamayın. Bu hükümet ayakta kaldıysa, bu mücadeleyi yaptığı içindir. Bundan sonra da yapacaktır. Haziran seçimlerini büyük başarı ile tamamlayacağız".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem