Bülent Arınç'tan muhalefete 4 gün süre

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanı Vu Huy Hoang ile Türkiye-Vietnam Karma Ekonomik ve Ticaret Komitesi 5. Dönem Toplantısı'nda bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, dün İHH'nın Kilis'teki ofisin

Bülent Arınç'tan muhalefete 4 gün süre

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanı Vu Huy Hoang ile Türkiye-Vietnam Karma Ekonomik ve Ticaret Komitesi 5. Dönem Toplantısı'nda bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, dün İHH'nın Kilis'teki ofisinin aranmasını "ilginç" olarak değerlendirdi. Arınç, şunları söyledi:

"İHH LEGAL BİR KURULUŞ"

"Operasyonu ilginç buluyorum. İHH legal bir kuruluştur. İnsani amaçlarla çalışmalarını sürdürüyor. Herhangi bir ithamda bilgi ve belgelerin ortaya konulması gerekiyor. El Kaide ya da başka örgütlerle Türkiye'nin mücadelesi sürüyor. Bu örgütlerin yapısını, faaliyet alanlarını en iyi bilen, bunlardan en büyük zararı gören bir ülkeyiz. İHH'nın El Kaide ile bağlantılı eylemde bulunduğu ithamının fevkalede yanlış olduğunu düşünüyorum"

ALMANYA'DAKİ TRT YAYINI

Arınç, Almanya'da TRT yayınlarının uydu yayınından çıkarılması ilgili soruyu, "Almanya'da TRT yayınlarının izlenmesini arzu ediyoruz. Kablolu yayından çıkarıldığı iddiası var. Şu açıdan söyleniyorsa iftihar duyarız: Hamburg'da yaşanan acı bir olay var, bu olayın üzerine Alman medyası gitmek istemiyor olabilir. Bu olayın dünyaya duyrulması lazım. Bundan dolayı bir cezalandırılmanın olmamasını arzu ederiz" şeklinde yanıtladı.

"HAFTA SONUNA KADAR..."

Arınç, HSYK ile ilgili sorulara karşılık, kanunda değişiklik öngören teklifin görüşmelerinin sürdüğünü, 30 maddenin komisyonda kabul edildiğini söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle muhalefet liderleriyle görüşmeler yapıldı. Eğer bir anayasa değişikliği söz konusu olursa bunun önceliği vardır" diyen Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından "teklifin geri çekilmesinin söz konusu olmadığı" açıklaması ile Başbakan Erdoğan'ın "gerekirse teklifi dondurabiliriz" sözlerinin farklı olduğunu kaydetti.

Arınç, "Dondurmak ile geri çekmek arasında büyük fark var. Benim sözlerimin Başbakan tarafından tekzip edildiği söyleniyor. Partiler arasında anayasa değişikliğinde anlaşma sağlanırsa kanun teklifi bir noktada geçersiz olabilir. MHP hiçbir şekilde katılmayacağını söyledi. Hafta sonuna kadar bunu göreceğiz. Değişiklik teklifi Adalet Komisyonu'ndan geçmiş olursa o da bekleyebilir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem