Bülent Arınç İstanbul'da konuşması!

Haber61 – Gündem Haber – 7 Haziran seçimleri öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile sözlü atışmaya giren  Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, İstanbul’da basın açıklaması düzenliyor. Arınç’ın gündemi değerlendirmesi beklenirken Gökçek için

Bülent Arınç İstanbul'da konuşması!
Haber61 – Gündem Haber – 7 Haziran seçimleri öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile sözlü atışmaya giren  Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, İstanbul’da basın açıklaması düzenliyor. Arınç’ın gündemi değerlendirmesi beklenirken Gökçek için konuşum konuşmayacağı ise merak konusu. Arınç, “ Değerli Arkadaşlar, Yapmış olduğumuz toplantı ile alakalı bir iki kelime söyleyeyim. İnsan Hakları Derneğinin dünyaca önemli isimleri geldi ve burada bir toplantı düzenledik. Bende gelirken bütük gazeteleri okudum. Seçimin üzerinden daha 5 gün geçti. Kesin olmayan sonuçlar açıklandı. Ama kesin değil bu sonuçlar. Başbakanımız Cumhurbaşkanımızı ziyaret etti ve kabinesinin istifasını verdi. Şuanda seçimlerin sonuçlarını değerlendiriyoruz. Şuanda bakan olan arkadaşlar toplantı düzenledi. Daha henüz resmi olarak bir hükümet kurma çalışması başlamadı. Resmi sonuçlardan sonra yemin edildikten sonra hükümet kurma çalışmaları yapacağız.”dedi. 
 
Arınç, “ Şuadan çıkan haberlerde kim meclis başkanı olarak yada bakanlık paylaşımları adına çıkan haberler henüz kesin değildir. Sayın Bahçeli’nin seçim akşamı yaptığı konuşmada AK Parti’nin HDP ile hükümet kurması veya CHP ile hükümet kurması söylemleri dışında her hangi bir değerlendirme olmadı. Bazı partilerin kırmızıçizgisi var olmaz ise olmaz söylem yaparsanız bu siyasette olmaz. Kendine güvenen hiçbir siyasetçi bunu diyemez.”şeklinde konuştu.
 
Arınç, “ Ben sayın başbakanımızın konuşmalarında çok önemli bir noktaya işaret ettiğini dikkat ettim. Her siyasi parti genel başkanına verilen görev yerine getirilir. Seçim öncesi ve sonrasında bu gerçek yaşanmıştır. 4 eski bakan ile alakalı TBMM’de oylama yapılmıştır fakat meclisten geçmemiştir. Yeniden soruşturma açılacağını düşünen yok. Ben 1995 yılında beri meclisteyim ve bunların yaşandığını gördüm. Önceden eski dosyalar açıldı. Ben farklı bir şeye değinmek istiyorum. Bir parti başkanı ve gurubu 4 eski bakan yeniden soruşturma açarak yüce divana gitmesi demek yanlıştır.”ifadelerine yer verdi. 
 
Arınç, gökçek sorularını yanıtsız bıraktı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler