Bülent Arınç: “Böyle saçmalık olmaz’’

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da başörtülü kadınların kelepçelenerek gözaltına alınmasına ilişkin, "Böyle bir saçmalık olmaz. Soruşturmaların delile dayanması gerekir. Bu işin bir usulü vardır" dedi.8. Ege İlleri Tanıtım Günleri'nin açılış

Bülent Arınç: “Böyle saçmalık olmaz’’

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da başörtülü kadınların kelepçelenerek gözaltına alınmasına ilişkin, "Böyle bir saçmalık olmaz. Soruşturmaların delile dayanması gerekir. Bu işin bir usulü vardır" dedi.

8. Ege İlleri Tanıtım Günleri'nin açılışına eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri, valiler ve diğer yetkililer katıldı. Arınç, yaptığı konuşmada, bölgenin bütün nimetleri taşıdığını belirterek, tabiatın, kültürün, folklorun orada olduğunu söyledi. Ankara'nın kültür ve kongre merkezine ihtiyacı olduğuna da dikkat çeken Arınç, "Şu binanın haline bakın. Girişi, ne çıkışı, yeraltı sığınağına mı girdik biz, nereden geldik, nerede oturuyoruz, eserleri nerede sergileyeceğiz? Koskoca Ankara'ya yakışmıyor. Bizim illerimizde bile bundan daha güzel merkezler var" ifadelerini kullandı.

Manisa'da başörtülü kadınların kelepçeyle gözaltına alınmasının vicdanları yaraladığını da belirten Arınç, "Adil soruşturmadır, her şey yapılmalıdır, mutlaka bu ihbarlar değerlendirilmelidir. Türkiye hukuk devleti ve adli yargı varsa yerine getirilmelidir. Mayıs ayından itibaren bu tür operasyonların ciddi delile dayanmadığını, Manisa'nın temiz insanlarının lekelenmek istendiğini, bunların birer adil mücrimler gibi güpegündüz 50-60 polisle iş yerlerinin basılarak teşhir edilmelerini yanlış bulduğumu ifade ettim" şeklinde konuştu.

"HEPİMİZİN VİCDANI KANADI"

Arınç, "Bir kadın, başındaki örtü olur veya olmaz, insanları kategorize etmeyiz. Kendi tercihleriyle başını örter veya örtmez. Basit bir soruşturma nedeniyle kelepçe takılarak teşhir edilmeleri, zannediyorum ki sizin de vicdanınızda büyük bir üzüntü yarattı" diye konuştu.

Arınç, şunları kaydetti:

"25 sene avukatlık yaptım. Bu devletin Meclis Başkanlığı'nda bulundum, 7 sene Başbakan Yardımcılığı yaptım, demokratikleşme adına yapılan bütün hamlelerin içerisinde emeğim oldu. Biz demokratikleşmeyi, demokrasi hamlelerini veya özgürlük alanlarının genişletilmesini, Avrupa Birliği normlarını çıkarmak için yasa değişiklikleri yaparken, masum kadınların ellerine kelepçe takılacağını öngörmemiştik. Böyle bir şey yapmadık ve istemedik. Böyle bir saçmalık olmaz. Soruşturmaların delile dayanması gerekir. Bu işin bir usulü vardır. Hepimizin bildiği savcıların görevleri ve inisiyatif kullanma hakları var. İnsanları küçülterek, hakaret ederek, haysiyetlerini çiğneyerek soruşturma yapamazsınız. Bu diktatörlüklerde bile olmadı. İyi Emniyet Müdürü sorumsuzluğunu bütün dünyaya duyuracak ölçüde yaptı. Hepimizin vicdanı kanadı."

Arınç, kürsüde asılan bayrağı da konuşmasına konu yaparak, "Bayrak yanlış. Kanuna da bakarsanız yıldız nerede ay nerede? Bunu buraya asan hiç kimse kötü niyetli değil. Burada Bayrak Kanunu'na aykırılık var, terör suçlamasıyla şunun bir hesabını soralım desen o bayandan önce bu lafı söyleyeni Bakırköy'e götürmek lazım. DHKPC militanı gibi elinde roketatarla yakalanmış gibi teşhir etmek vicdansızlıktır, hukuksuzluktur" şeklinde konuştu.

"386 BARAJ VE GÖLET YAPIYORUZ, 586 SULAMA TESİSİ YAPIYORUZ"

Bakan Eroğlu ise, 2015-2019 yılları arasında 4 bin 547 tesis yapmak üzere söz verdikleri hatırlattı. 25 milyar TL'lik projeyi yapacaklarını belirten Eroğlu, "Ege'de destan yazdık, destan yazmaya devam edeceğiz. Ege Bölgesi her şeyin en güzeline layık" ifadelerini kullandı.

Eroğlu şöyle konuştu:

"Küçük Menderes Ovası adam ekseniz biter denilen bir yerdi. Bizim dönemimize kadar ne bir baraj, ne bir gölet, bütün bunları biz yapıyoruz. Beydağı Barajı ile başladık, Bayındır, Aktaş, Bademli Barajı ile 7 baraj, 13 göletle destan yazıyoruz. Bütün barajlar, göletler 2019 yılına kadar bitecek. 386 baraj ve gölet yapıyoruz. 586 sulama tesisi yapıyoruz. 31 Aralık 2019 saat 16,59'a kadar. Türkiye ilk defa biz Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız temel atarken açılış saati veren bir hükümet haline geldik."

Bakan Eroğlu, 804 dereyi ıslah edeceklerini söyleyerek, bin 42 adet köprü yapacaklarını sözlerine ekledi.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Uşak Valisi Ahmet Okur ve Ankara Uşaklılar Derneği Başkanı Nuray Salıcı da teşekkür konuşması yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından Bakan Eroğlu stantları gezdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler