Bu yıl ithal kurban yok

 AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, iç piyasada, kurban için yeterli büyükbaş ve küçükbaş hayvanın fazlasıyla olduğunu belirterek, bu yıl kurban ithalatı yapılmayacağının müjdesini verdi. Kılıç, yaptığı açıklamada, hayvancılık sektöründe yeterince ür

Bu yıl ithal kurban yok

 AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, iç piyasada, kurban için yeterli büyükbaş ve küçükbaş hayvanın fazlasıyla olduğunu belirterek, bu yıl kurban ithalatı yapılmayacağının müjdesini verdi.

 

Kılıç, yaptığı açıklamada, hayvancılık sektöründe yeterince üretim yapılamamasından dolayı geçmiş yıllarda ithalatın önünün açıldığını söyledi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, ithal etin gümrük vergilerini yükselterek, eskisi kadar ucuz etin ülkeye girişini engellediğini belirten Kılıç, şöyle konuştu:

 

''Üretici bizden 'kurban ithalatı yapılmasın' istiyordu. Biz de bunu Sayın Bakan'la görüştük. Bakanlığın da bu konuda çalışmaları vardı. Ben buradan vatandaşlarımıza müjdeli haberi vermek istiyorum: Bu yıl ithal kurban olmayacak, kurban ithalatını kaldırdık. Bu, hem psikolojik manada hem de dışarıdan kurban girmesinin engellenmesi durumunda, iç piyasadaki hayvanların fiyatlarının biraz yükselmesine neden olacak.

 

Ancak buradan, kurbanların fiyatları artacak endişesi çıkmasın. Fiyatlar biraz artabilir, artması da gerekir. Çünkü üreticinin ayakta kalması lazım. Şu anda hayvan fiyatları olmasını istediğimizin de çok altında. Ne yazık ki böyle. Üreticinin elindeki hayvanları damızlık kesime göndermemesi için bu yöntemin yapılması gerekiyordu. Amacımız üreticimizi korumak, hayvan üretimini artırmak.''

 

Yeterli kurbanlık var

Yunus Kılıç, ''Daha önce eksiklik kurban ithal edilerek karşılanıyordu. Şimdi iç piyasa bütün talebi karşılayabilecek mi?'' sorusuna, ''İç piyasada şu anda, kurban için yeterli büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı fazlasıyla var. Hiç endişeye gerek yok, ithalata da gerek yok'' yanıtını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem