Bu yıl en fazla talep gören meslekler belli oldu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, bu yılın en çok aranan mesleklerini açıkladı."TÜRKİYE GENELİNDE 2 BİN 94 FARKLI MESLEK VAR"Star gazetesinin haberine göre, Yazıcı çalışma kapsamında Türkiye genelinde 2 bin 94 farklı meslekte 198 bin 5

Bu yıl en fazla talep gören meslekler belli oldu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, bu yılın en çok aranan mesleklerini açıkladı.

"TÜRKİYE GENELİNDE 2 BİN 94 FARKLI MESLEK VAR"

Star gazetesinin haberine göre, Yazıcı çalışma kapsamında Türkiye genelinde 2 bin 94 farklı meslekte 198 bin 582 kişilik açık iş olduğunu belirterek "Her 5 işverenden birinin açık işi var" dedi. 2014 yılının ilk 6 ayına ilişkin işgücü piyasası verilerinin derlendiği araştırmaya göre işverenlerin aradığı nitelikte eleman bulamadığını dile getiren Yazıcı, eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler arasında makineci (tekstil), satış danışmanı, beden işçisi, garson, kaynakçı, şoför, mobilyacı, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve muhasebeci mesleklerinin yer aldığını söyledi.

İMALATTA AÇIK YÜZDE 29

Yazıcı, 75 ilde tam sayım, 6 ilde ise örneklem yöntemiyle 10 ve daha fazla kişi istihdam eden 129 bin 65 işyeri ziyaret edilerek yapılan araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Yazıcı, çalışma kapsamında Türkiye genelinde 2 bin 94 meslekte 198 bin 582 kişilik açık iş olduğunu belirterek, "Her 5 işverenden birinin açık işi var. İmalat sektöründeki işyerlerinin yüzde 29’unun, insan sağlığı ve sosyal hizmetler sektöründeki işyerlerinin yüzde 28’inin, konaklama ve yiyecek faaliyetleri sektöründeki işyerlerinin ise yüzde 27’sinin açık işi bulunuyor" dedi.

"ELEMAN AÇIĞINI KAPATMAYA HAZIRIZ"

Eleman temininde güçlük çektiğini belirten işverenlerin buna sebep olarak ilgili meslekte aradığı düzeyde niteliğe ve beceriye sahip eleman bulunamamasını gösterdiğine dikkat çeken Yazıcı "Biz İŞKUR olarak bu mesleklerde eleman bulamayan tüm işverenlerimizi kurumumuza bekliyoruz. Gerek mesleki eğitim kurslarımız gerekse de işbaşı eğitim programlarımızla bu açığı kapatmaya hazırız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler