Bu uydu kafamıza düşmek üzere...

Avrupa Uzay Ajansı'na (ESA) ait bir uydu önümüzdeki birkaç gün içinde Dünya’ya düşecek, ancak tam olarak ne zaman ve nereye çarpacağını henüz kimse bilmiyor.New York Times’ın haberine göre uydunun Dünya’da neredeyse her yere çarpma ihtimali var. Manyetik

Bu uydu kafamıza düşmek üzere...

Avrupa Uzay Ajansı'na (ESA) ait bir uydu önümüzdeki birkaç gün içinde Dünya’ya düşecek, ancak tam olarak ne zaman ve nereye çarpacağını henüz kimse bilmiyor.

New York Times’ın haberine göre uydunun Dünya’da neredeyse her yere çarpma ihtimali var. Manyetik ölçümlerle Dünya’nın yerçekimsel alanı konusunda yeni bilgilere ulaşılmasını sağlayan ve geçen ay yakıtı biten bir tonluk uydunun atmosferde yanması, fakat 25 ila 45 parçasının yeryüzüne ulaşması bekleniyor.

EN AĞIR PARÇA 90 KİLO AMA...

Yere veya okyanusa çarpan en ağır parça muhtemelen 90 kilogram civarında olacak. En muhtemel çarpma zamanı, pazar veya pazartesi. Konuyla ilgili açıklama yapan bir uzman, “Şu anda uydu, motorsuz ve pilotsuz bir uçak gibi” dedi.

İNSANLARI YARALAYABİLİR

Uzmanlara göre çok küçük olmakla birlikte Dünya’ya düşecek olan uydunun bir insanı yaralama riski var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem