"Bu ülke sokak eylemleriyle..."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’de çıkarılan olayların çözüm sürecini sabote etmeye yönelik olduğunu belirterek, "Bu ülke sokak eylemleriyle teslim alınmaya çalışıldı” dedi.Diyarbakır’dan Siirt’e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Baka

"Bu ülke sokak eylemleriyle..."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’de çıkarılan olayların çözüm sürecini sabote etmeye yönelik olduğunu belirterek, "Bu ülke sokak eylemleriyle teslim alınmaya çalışıldı” dedi.

Diyarbakır’dan Siirt’e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Siirt Valiliği’ni ziyaret etti. Bakan Işık, daha sonra Siirt Valiliği tarafından bir otelde onuruna verilen yemeğe katıldı. Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve yatırımcı kuruluş temsilcilerinin de katıldığı programda konuşan Bakanı Işık, mikrofonun azizliğine uğradı. Mikrofonun arızalanması sonucu bir müddet ayakta bekleyen Bakan Işık, ikinci sefer konuşmak üzere aldığı mikrofonun yeniden arızalanması nedeniyle konuşmasını mikrofonsuz yaptı.

“TÜRKİYE ENERJİSİNİ HEP İÇİNDE HARCADI”

Bakan Işık, bölgenin çok büyük acılar yaşadığını belirterek, Türkiye’nin enerjisini hep içinde harcadığını söyledi. Bakan Işık, “Bölgemiz çok acılar yaşadı. Burası uzun yıllar sıkıntı, üzüntü, kanın ve gözyaşının durmadığı bir bölgedir. Çok ağır bedeller ödemiş bir bölgedir. Tabii ki siz de ve tabii ki ülkemiz de bedel ödedi. Türkiye, son 30 yıldır enerjisini hep kendi içinde harcadı. Yatırıma, istihdama harcadığı kaynağını teröre, şiddete harcadı ve onun sonucunda bölgemiz negatif yönde ayrıştı, hem de ülkemiz dünyada hak ettiği büyümeyi sağlayamadı. Ama, yine milletvekilliğinizi yapmış, bu şehre özel ilgisi bulunan başbakanımız kendi siyasi hayatını riske ederek çözüm sürecini başlattı. Artık bu kan dursun dedi, artık bu iş bitsin. Türkiye’nin gündeminde bir daha Allah korusun böyle bir madde olmasın dedi” ifadelerini kullandı.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİN İRADESİNİ ORTAYA KOYMAK BİLE BİRİLERİNİN UYKUSUNU KAÇIRDI"

Bakan Işık, Türkiye’deki huzurun birilerini rahatsız ettiğini söyledi. Işık, “Biliyorsunuz bu karar kolay bir karar değil. Çözüm sürecinin iradesini ortaya koymak bile birilerinin uykularını kaçırmaya başladı. Sen misin kanı durduran o zaman biz de seni durdururuz. Sen misin çözüm sürecini başlatan, o zaman biz de sizi içinizden çözeriz. Devlet adına çözüm sürecinde yürüten ve aktif rol oynayan MİT müsteşarlığımıza bir operasyon yapılmaya kalkıştılar. Hem de öyle bir zamanlama yapıldı ki sayın başbakanının ameliyata gireceği saatte yapıldı. Daha sonra gerek partimize, gerek ise ülkeye operasyon girişimi oldu. Bu ülke sokak eylemleriyle teslim alınmaya çalışıldı. Günlerce sokaktan medet uman siyasetçiler verdiği destekle ülkede bir kaos ortamı oluşturulmaya çalıştı. Mayıs ayı Türkiye için Cumhuriyet tarihinin en parlak aylarından biriydi. Türkiye IMF ile olan borcunu sıfırlamış ve IMF ile olan yollarını ayırmıştır. 3 kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye’nin notunu yükseltmiş ve artık Türkiye yatırım yapılabilir ülke konumuna geldiğini belirten not vermiştir” dedi.

Bakan Işık, daha sonra beraberinde partililerle birlikte esnafı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Işık daha sonra Siirt’ten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler