"Bu topraklar üzerinde kimse operasyon yapamaz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adapazarı Kent Meydanı’ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, “Buradan Arnavutluk, Sırbistan, Bulgaristan ve Romanya’daki vatandaşlarımı selamlıyorum. Hendek sağ olun, var olun. anacığımı bana hatırlattığınız için ay

"Bu topraklar üzerinde kimse operasyon yapamaz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adapazarı Kent Meydanı’ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, “Buradan Arnavutluk, Sırbistan, Bulgaristan ve Romanya’daki vatandaşlarımı selamlıyorum. Hendek sağ olun, var olun. anacığımı bana hatırlattığınız için ayrıca size teşekkür ediyorum. Kardeşlerim, Türk kardeşlerim, Kürt kardeşlerim sizleri selamlıyorum. Abhazlar, Gürcüler, Adigeler, Boşnaklar, Pomaklar, Roman kardeşlerim sizleri selamlıyorum. Kardeşlerim Sakarya bir Türkiye haritasıdır. Kardeşlerim biz yola çıkarken ne dedik? Ben Türk’ü Türk olduğu için sevmiyorum, Kürt’ü Kürt olduğu için sevmiyorum, Pomak’ını, Tatar’ını ırklarından dolayı sevmiyorum. Beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum. Bunun için ne diyoruz, ‘tek millet’ diyoruz. Bizde ayrımcılık yok, Yunus’un diliyle yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Kardeşlerim ikincisi ne dedik? Tek bayrak dedik. İşte bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehidimizin simgesidir. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte bu toprak var ya, bu toprak, ah benim kardeşlerim. 780 bin kilometrekareyle vatan toprağıdır. Burada kimse ameliyat yapamaz, kimse operasyon yapamaz. Bunun tamamı tek millet, Türk milletinindir, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınındır" dedi.

TERÖR SALDIRISINI DEĞERLENDİRDİ

Erdoğan, Niğde’deki terör saldırısını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan, ’’Kardeşlerim, Niğde’den bir acı haber aldım az önce. Ulukışla ilçesinde jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. 2 askerimiz ve 1 polisimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı mesajlarımı iletiyorum. 3 saldırgandan 2’si sağ olarak yakalandı, birini de emniyet birimlerimiz yoğun bir şekilde arıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını az önce söylediler. Bu olayı tabii sizlere burada anlatmak benim için ağır ama burada, “Ya Başbakanın böyle bir şeyden haberi yok mu?" denmemesi için, bunu her an her zaman yüreğimizin nerede çarptığını bilmeniz açısından söylüyorum. Tekrar milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem