Bu silah Avrupa'da yasak Türkiye'de serbest!

Gezi Parkı eylemlerinde gaz fişeğiyle yaralanan ve hastanedeki yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için Ankara'da da eylem vardı. Polis Ankara'daki eylemlerde Avrupa'da ölümcül silahlar kategorisine alarak yasakladığı silahı bir kez daha çıkardı.BİNL

Bu silah Avrupa'da yasak Türkiye'de serbest!

Gezi Parkı eylemlerinde gaz fişeğiyle yaralanan ve hastanedeki yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için Ankara'da da eylem vardı. Polis Ankara'daki eylemlerde Avrupa'da ölümcül silahlar kategorisine alarak yasakladığı silahı bir kez daha çıkardı.

BİNLERCE KİŞİ SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

İstanbul'daki gösterilerde yaralanan Berkin Elvan için Ankara'da da binlerce kişi sokaklara döküldü. ODTÜ'lü öğrenciler Kızılay'a doğru yürüyüşe geçince Eskişehir yolunda istenmeyen olaylar yaşandı. Trafiğin zaman zaman aksadığı Ankara'da polisin bir kez daha ölümcül olarak nitelendirilen silahı kullanması tepkilere neden oldu.

BU SİLAH AVRUPA'DA YASAK

Ankara polisi göstericilere müdahalede FN-303 silahından çıkan "bizmut" kapsüllerini kullandı. FN-303 silahı birçok Avrupa ülkesinde ölümcül silahlar kategorisine alınarak yasaklanmıştı. Türkiye'de ise ilk kez Gezi eylemleri sırasında kullanılmıştı. Polis kapsülü Gezi eylemlerinden sonra tekrar Berkin için yapılan eylemlerde kullandı.

a6f2307d4c.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler