Bu olay Karadeniz'de olmadı: Fıkra gibi...

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) borcunu ödemediği gerekçesiyle Mardin Belediyesi’nin elektriklerini kesti. Bunun üzerine Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu iş yeri açma ruhsatı ve imara uygunluğu olmadığı gerekçesiyle içinde personelin b

Bu olay Karadeniz'de olmadı: Fıkra gibi...

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) borcunu ödemediği gerekçesiyle Mardin Belediyesi’nin elektriklerini kesti. Bunun üzerine Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu iş yeri açma ruhsatı ve imara uygunluğu olmadığı gerekçesiyle içinde personelin bulunduğu DEDAŞ İl İşletme Müdürlüğü binasını mühürletti.

DEDAŞ, yaklaşık 4 milyon lira borcu bulunan Mardin Belediyesi’nin elektriklerini 2 gün önce kesti. Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu da İmar ve Zabıta müdürleri ile Mardin DEDAŞ İşletme Müdürlüğü’ne gitti. Başkan Ayanoğlu burada DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk ile görüşerek, DEDAŞ binasının iş yeri açma ruhsatı bulunmadığını belirterek, mühürleyeceklerini ve binadaki personelin çıkmasını istedi.

PERSONEL İÇERİDE KALDI

Tekin Türk’ün, iş yerlerini terk etmeyeceklerini söylemesi üzerine belediye görevlileri personelin içeride bulunmasına rağmen iki kapıyı kapatıp mühürledi. Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve beraberindekiler DEDAŞ önünden ayrılırken, personel mühürlenen iş yerinin içinde kaldı. Mardin DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk ile Belediye Başkanı arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk yaptığı açıklamada, "Belediye başkanı ve beraberindekiler hukuka aykırı olarak davranmaktadır. Belediye yasal prosedürü uygulanmadan binamızı mühürlemiştir" diye konuştu.

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ise, Mardin Belediyesi DEDAŞ’a olan elektrik borçlarını yapılan protokol kapsamında ödemeye devam ettiklerini, ancak yasal olmayan gerekçelerle Mardin Belediyesi’nin elektriklerinin kesildiğini ifade etti. Ayanoğlu, "Aynı zamanda Mardin geneline 7 pompa istasyonundan vatandaşlarımıza su dağıtmaktayız. Elektriklerin kesilmesi ile birlikte 7 su pompa istasyonumuzda su pompalanması bu nedenle durdurulmuştur. Bizim DEDAŞ’a olan 4 milyon liralık borcun 1 milyon 731 lirası ödenmiştir. Bizim DEDAŞ İl Müdürlüğü’nü mühürlememizin nedeni ise imara aykırı olması ve işletme ruhsatı ile ilgilidir. Biz yasal olan hakkımızı kullandık. Kendilerinin de yasal hakları vardır. Yasal olarak itiraz haklarını kullanabilirler" şeklinde konuştu.

Mardin Belediyesi hizmet binasının elektriği, borcu bulunduğu gerekçesiyle 2 gün önce DEDAŞ ekiplerince kesildi. Belediye, enerji ihtiyacını jeneratörle gidermeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler