Bu noktalara dikkat!

Yazarkasa POS uygulaması esnafa yarayacak. MT Grup Başkanı Sancak, “Önceden sektörde kuralları bankalar koyuyordu. Bu uygulama sonrasında ise işletmeler istediği bankalarla çalışma imkanı bulacak” dedi.1 Ekim itibariyle yürürlüğe giren yazar kasa POS uygu

Bu noktalara dikkat!

Yazarkasa POS uygulaması esnafa yarayacak. MT Grup Başkanı Sancak, “Önceden sektörde kuralları bankalar koyuyordu. Bu uygulama sonrasında ise işletmeler istediği bankalarla çalışma imkanı bulacak” dedi.

1 Ekim itibariyle yürürlüğe giren yazar kasa POS uygulaması esnafa önemli kolaylıklar getiriyor. Vera markasıyla yazar kasa sektöründe faaliyet gösteren önemli firmalardan MT Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, önceden ticarette bankaların kural koyucu konumda olduğunu hatırlatarak, "Geldiğimiz noktada ise artık cihazın sahibi mükellef olacak ve hangi banka ile isterse onunla çalışma imkanı bulacak" dedi.

Kayıp kaçak azalacak

Satış ve ödeme işlemini birleştiren yazar kasa POS cihazlarının sektörel ek uygulamalarla desteklenmesiyle verimliliğin artacağını vurgulayan Murat Sancak, ekonomideki kayıp ve kaçağın azalacağını ifade etti.

Sancak, "Ayrıca tek cihaz üzerinden tüm bu işlemlerin yapılabilmesi ve işletmeninin istediği kadar anlaşmalı bankasını aynı yazar kasa POS cihazına yükleterek kullanabilmesi de büyük verimlilik ve beraberinde karlılık getirecektir" diye konuştu.

Yeni ürünlerin kayıtdışı ile mücadelede önemli bir rol oynayacağını kaydeden Sancak, ekonominin kayıt altına alınmasının da kayıtlı istihdamı ve üretimi de tetikleyeceğini sözlerine ekledi.

İşinizi riske atmayın

Yeni cihazlara geçecek olan işletmelere dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi veren Sancak, "Bütün bu süreci eksiksiz ve istisnasız tamamlayan bizler cihaz tercihi yaparken firmalara şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, bu iş umut ederek ya da vadederek maalesef olmuyor, bu nedenle tercih yaparken işinizi ve itibarınızı riske atmayın" uyarısında bulundu.

Sertifikasına mutlaka bakın

Yazar kasa POS cihazı alırken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi veren Murat Sancak, öncelikle satın alınan cihazın bütünleşik olup olmadığına bakmak gerektiğini söyledi.

Sancak, "Yani cihazın POS kısmı ayrı yazar kısmı ayrı olmamalı ya da birbirine harici aparatlar yedek parça modüller ile bağlanmamalı. Tüm sistem tek cihaz üzerinde yürütülüyor olmalı. Daha sonra ise cihazın ulusal ve uluslararası tüm sertifikalarını ve onaylarını almış olması, dolayısıyla cihazı alan kişilerin öncelikle cihazın sertifikaları eksiksiz mi ona bakmaları gerekir" diye konuştu.

10 milyon satış işlemi yapıldı

Murat Sancak, piyasada 10 binin üzerinde işletmede ürünlerinin kullanıldığını söyledi. Bugüne kadar bu ürünler üzerinden 10 milyondan fazla perakende satış, 5 milyondan fazla da bankacılık ödeme işleminin online olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Sancak, "Türkiye'deki tüm banka kartları ile yapılan ödeme işlemlerinin yanında onlarca ülkenin banka kartı ile 10 binlerce yurt dışı işlemi de sorunsuz olarak gerçekleşmiştir" şeklinde konuştu.

İlk İşlemde 50 lİra ‘chip-para' kazandıracak

Akbank, yazar kasa POS cihazı alacak müşterilerine iki farklı kampanya hazırladığını duyurdu. Kampanyalar hakkında bilgi veren Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel, özellikle küçük esnaf için cihazı peşin almanın zor olacağını düşünerek vade farksız 36 ay taksit imkanı sunduklarını söyledi.

Sindel, "Kullanım zorluğunu da öngörerek yeni bir yazar kasa POS uygulaması geliştirdik. KDV mükellefleri yazar kasa POS cihazlarına yükletecekleri bu uygulamamızla kolay kullanım avantajının yanı sıra uygula-mayla ilk işlemlerini yapar yapmaz 50 lira chip-para hediye kazanacaklar" dedi.

Sözünü tutana cihaz hediye

Hazırladıkları ikinci kampanya kapsamında belirlenen vadede taahhüt ettiği ciroyu gerçekleştiren müşterilerine cihaz bedelini her ay kredi kartına chip-para olarak ödeyeceklerini belirten Sindel, "Bu kampanyamızı müşteri başına 3 cihazla ve sınırlı adetlerle gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yeni uygulama yeterince anlaşılmadı

Yazar kasa POS uygulamasının dünyada bir ilk olduğunu söyleyen DenizBank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, ödeme sistemlerindeki yeni dönemle birlikte gelen yeni uygulamanın yeterince anlaşılmadığını kaydetti.

1200 lira cezası var

Bu değişimi gerçekleştirmeyen esnafın, işletmelerin 1200 liraya varan özel usulsüzlük cezalarıyla karşı karşıya kalacağını vurgulayan Sun, bunun için uygulamayı birebir anlatan toplantılar düzenlemeye başladıklarını kaydetti. Her köklü değişim gibi bu konunun da anlaşılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Sun, şöyle devam etti:

53 bin ön sipariş

"Toplantılarımız devam ediyor. Yaptığımız kampanyalarla 53 bin ön talep topladık. Bunlardan 35 bin adedinin kurulumu tamamlandı. Yazar kasa POS'u son hızla müşterilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz, kampanyalarımız sürüyor. İşletme Kart'la aylık 2 bin lira harcama sözü verenler yazarkasa POS'a ücretsiz sahip oluyor. Bunun yanında, işletmeler aylık ciro taahhüdü ve komisyon oranını seçerek de, yazar kasa POS cihazına ücretsiz sahip olabiliyorlar."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler