Bu ne küstah karikatür!

Karikatürist Bahadır Baruter, yine çok tartışılacak bir Erdoğan karikatürüne imza attı. Sanatçı, ünlü çizgi roman Batman'den esinlenerek Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Atatürk resminin önünde bulunduğu fotoğrafı üzerinde oynadı. Atatürk'ü Batman'e benzeten Ba

Bu ne küstah karikatür!

Karikatürist Bahadır Baruter, yine çok tartışılacak bir Erdoğan karikatürüne imza attı. Sanatçı, ünlü çizgi roman Batman'den esinlenerek Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Atatürk resminin önünde bulunduğu fotoğrafı üzerinde oynadı. Atatürk'ü Batman'e benzeten Baruter, Başbakan Erdoğan'ı da kötü karakteriyle ünlü Joker kılığına soktu.

T24 sitesinden Ahmet Küçük'ün haberine göre Leman ve Penguen mizah dergilerinde karikatürleri yayımlanan sanatçı Bahadır Baruter, kişisel internet sitesi www.baruter.com ve Facebook sayfasında yeni çalışmasını yayımladı.

"Ata yok, Tayyip yalan" ismini verdiği çalışmasında Baruter, Başbakan Erdoğan'ı Batman çizgiromanındaki Joker karakterine soktu. Erdoğan'ın dudaklarını ve yanaklarını kırmızıyla şekillendirirken yüzünü de beyaza boyadı.

Başbakan Erdoğan'ın arkasında asılı duran Atatürk resiminde de oynama yapan Baruter, Atütürk'e Batman maskesi giydirdi.

Çok tartışılan "Osmanlı Böcekleri"

Baruter, Osmanlı hanedanıyla böcek figürlerini bir araya getirerek yaptığı 'Ottoman Bugs' Oyun kartları nedeniyle milliyetçi-muhafazakar kesimin hedefi haline gelmişti.

Baruter'in 1 yıl hapsi istenmişti

Karikatürist Bahadır Baruter'in mizah degisi Penguen'de çizdiği karikatürde cami sütununda okunan "Allah yok, din yalan" yazısı nediyle Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası ile bazı vatandaşların açtığı dava nedeniyle 1 yıla kadar hapsi istenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler