Bu Nasıl Öğretim Görevlisi(!)

 Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro amirliği ekipleri, yabancı uyruklu kadınları iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getirip kadınları fuhuşa zorlayan çetenin izine rastladı.Operasyon için düğmeye

Bu Nasıl Öğretim Görevlisi(!)

 Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro amirliği ekipleri, yabancı uyruklu kadınları iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getirip kadınları fuhuşa zorlayan çetenin izine rastladı.

Operasyon için düğmeye basan ekipler, Çankaya ve Keçiören başta olmak üzere 30 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında çete lideri Dursun U.'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Polis, bu şahıslarla hareket ettiğini değerlendirdiği 79 kişinin ifadesine başvurdu.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 3 adet değişik marka tabanca, 2 adet bilgisayar, 1 adet görüntü kaydetme cihazı, 5 adet kamera sistemi aparatı, 1 adet flash disk, 11 adet dolu fişek, 104 gram kokakin, 46 adet Extacy hap, 1 adet ses kayıt cihazı, 1 adet telsiz, 1 adet av bıçağı, 1 adet av tüfeği, 1 adet oluklu delici alet ve bayanlara ait kimlikler ele geçirildi.

9 yabancı uyruklu kişiyi iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getiren çetenin, elini kolunu bağladığı kadınlarla cinsel ilişkiye girdiği ileri sürüldü. Çetenin daha sonra kadınları para karşılığında masaj salonlarında ve değişik yerlerde fuhşa zorladığı belirlendi. Masaj salonlarına gizli kamera sistemi kuran çetenin burada yapılan faaliyetleri şantaj amaçlı kayıt altına aldığı tespit edildi.

17 YAŞINDAKİ KIZI ÖĞRETİM ÜYESİNE PARA KARŞILIĞI SATMIŞLAR

Çete üyelerinin, ağlarına düşürdüğü Türk vatandaşı 17 yaşındaki Ş.E.'yi emekli öğretim üyesi olduğu öğrenilen Aydın D.'ye taksitle sattığı ortaya çıktı. D.'nin, genç kızın ilk taksidi olan 12 bin 500 lirayı peşin verdiği bildirildi. Polisin operasyonuyla çetenin elinden kurtarılan genç kız, Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi.

Çetinin ağına düşen başka bir kadının ise taksici yardımıyla yaşlı bir adamın yanına bakıcı olarak verildiği öğrenildi. 'Bana fuhuş yaptırıyorlar.' deyip yaşlı adamdan yardım isteyen kadın, yaşlı adamın durumu polise bildirmesiyle çetenin elinden kurtuldu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan 10'u serbest bırakıldı. Aralarında emekli öğretim üyesi Aydın D. ve örgüt lideri Dursun U.'nun da bulunduğu 17 kişi mahkemeye sevk edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem