Bu nasıl F Tipi Cezaevi?

İzmir Buca'daki 2 No'lu F Tipi cezaevinde, organize suç örğütü elebaşısı olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Nusret Akmercan'ın, aynı suçtan yargılanan koğuş arkadaşı Salih Sayhan'ı öldürdüğü ileri sürüldü.Alınan bilgiye göre, 2008 yılında Kuşadası ilçesind

Bu nasıl F Tipi Cezaevi?

İzmir Buca'daki 2 No'lu F Tipi cezaevinde, organize suç örğütü elebaşısı olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Nusret Akmercan'ın, aynı suçtan yargılanan koğuş arkadaşı Salih Sayhan'ı öldürdüğü ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, 2008 yılında Kuşadası ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda ''organize suç örgütü üyesi'' olduğu iddiasıyla tutuklanan ve İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilen Salih Sayhan, cezaevi görevlileri tarafından kaldığı koğuşta öldürülmüş halde bulundu.

Sayhan'ı, aynı davada ''suç örgütünün elebaşı'' olmaktan yargılanan Nusret Akmercan'ın öldürdüğü iddia edildi.

Sayhan'ın cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

GÖZ KORKUTMAK İÇİN 2 KİŞİNİN BOĞAZINI KESTİĞİ İLERİ SÜRÜLMÜŞTÜ
Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Nusret Akmercan'ın elebaşılığını yaptığı ileri sürülen organize suç örgütüne yönelik 2008 yılında Kuşadası ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda, Salih Sayhan'ın da aralarında yer aldığı 10 kişiyi ruhsatsız 2 tabanca, uyuşturucu haplar, vekaletnameler ve 55 bin lira nakit parayla yakalamıştı.

Suç örgütü üyelerinin, Kuşadası'nda bazı işadamlarını korkutmak amacıyla, gözlerinin önünde matbaa işçisi Hüsreddin Özçelik ve temizlik işçisi Gürkan Yılmaz'ı boğazlarını keserek öldürdükleri iddia edilmişti.

Nusret Akmercan'ın, 1997 yılında Malta Havayollarına ait bir yolcu uçağını, Malta-İstanbul seferini yaparken 74 yolcu ve 6 mürettebatla Almanya'ya kaçıran ve hemşehrisi olan Mehmet Ali Ağca'nın durumunun düzelmesi için dünya kamuoyunun ilgisini çekmek amacıyla eylemi gerçekleştirdiğini söyleyen kişi olduğu da belirlenmişti.

F TİPİ CEZAEVLERİ

F Tipi Cezaevleri, yüksek güvenlikli cezaevlerine Türk infaz sisteminde verilen isimdir. Sosyal Tecrit modeline dayanmaktadır. Yüksek güvenlikli cezaevleri, Türkiye'de düzenlendiği biçimiyle, genellikle devlete karşı işlenen suçlar ve/veya organize suçlardan dolayı tutuklu ya da hükümlü bulunan mahpusların üç kişilik ya da tek kişilik yaşam birimlerinde kaldıkları ve mümkün olduğunca diğer mahpuslarla ve infaz memurlarıyla iletişimlerinin sınırlandırıldığı ceza infaz kurumlarıdır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler