Bu nasıl ateşkes?

İsrail hükümetinin dün gece duyurduğu ve bugün saat 10.00 ile 17.00 arasında geçerli olacak 7 saatlik ateşkes başladı. Ateşkes, katliamın sürdüğü Gazze’nin güneyindeki Refah bölgesi dışındaki diğer tüm bölgelerde geçerli olacak.İsrail ordusunun dün gece d

Bu nasıl ateşkes?

İsrail hükümetinin dün gece duyurduğu ve bugün saat 10.00 ile 17.00 arasında geçerli olacak 7 saatlik ateşkes başladı. Ateşkes, katliamın sürdüğü Gazze’nin güneyindeki Refah bölgesi dışındaki diğer tüm bölgelerde geçerli olacak.

İsrail ordusunun dün gece duyurduğu ateşkesin ardından Hamas yetkilileri İsrail’in ateşkes sözüne inanmadıklarını belirterek ateşkesi reddetmişti. Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri İsrail’in saldırılarını bir suç olarak nitelendirmiş ve ateşkesi kabul etmediklerini duyurmuştu.

İsrailli yetkililer ise Gazze’de yaşayan sivil halkın evlerine dönmesi ve insani yardım alması için ateşkes yaptıklarını belirtmişti. Açıklamada ayrıca İsrail ordusunun Refah bölgesinde özellikle Hamas’ın tünellerine olan saldırıların süreceği ve ateşkesin bu bölgede geçerli olmayacağı belirtilmişti.

İsrail’in Gazze’de 28 gündür düzenlediği saldırılarda bin 800’ün üzerinde kişi hayatını kaybetti. Pazar günü İsrail’in saldırıları sonucu en az 10 sivil hayatını kaybederken 30 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler