Bu nasıl adalet ?

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te yaşanan maden faciasının ardından dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen madenci Erdal Kocabıyık’a, 548 lira para cezası kesildi.13 Mayıs 2014'te 301 madencinin şehit olduğu faciadan iki

Bu nasıl adalet ?

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te yaşanan maden faciasının ardından dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen madenci Erdal Kocabıyık’a, 548 lira para cezası kesildi.

13 Mayıs 2014'te 301 madencinin şehit olduğu faciadan iki gün sonra o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan Soma'ya gitmişti. Bir grup işçinin eylemi sırasında polislerin yere yatırdığı madenci Erdal Kocabıyık'ı Başbakan Danışmanı Yusuf Yerkel tekmelemişti. İşsiz olan Erdal Kocabıyık'a şimdi de 548 lira ceza geldi.

TEPKİ ÇEKEN FOTOĞRAF

Başbakan Danışmanı Yusuf Yerkel'in madenci Erdal Kocabıyık'ı tekmelerden çekilen fotoğrafı Türkiye'de ve dünyada tepki çekmişti.

KOCABIYIK TAZMİNATSIZ İŞTEN ÇIKARILDI

O günden beri hakkında hiçbir adli ve idari işlem yapılmayan Yusuf Yerkel halen Başbakanlık Müşaviri. Bu olay sonrası Erdal Kocabıyık çalıştığı madenden tazminatsız olarak işten çıkarıldı. Halen işsiz olan Kocabıyık, 3 yaşındaki kızı ve eşine bakmak için hamallık yapıyor.

"KİRAMIZI BİLE ÖDEYEMİYORUZ"

 İş ve Adalet isteyen Erdal Kocabıyık'ın eşi karşı dava actıklarını ifade ederek” Şuanda Evimizin kirasını bile ödeyemiyoruz. Bu sıkıntı içinde mahkemeden bir de 548 lira para cezası geldi. Gerekçe, eşimin o eylem sırasında başbakanın konvoyundaki araçlara tekme savurması. Böyle bir şey yok. Karşı dava açtık. Şu an iki isteğimiz var; iş ve adalet."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem