Bu kez mayın aramıyorlar !

 Hakkari ve çevresinde geçen hafta 5 gün boyunca yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı ardından başlatılan yol açma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Kapalı köy ve mezra yolları birer birer açılırken, Hakkari-Şırnak Karayolunun 80’nci kilometresinde bulun

Bu kez mayın aramıyorlar !

 

Hakkari ve çevresinde geçen hafta 5 gün boyunca yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı ardından başlatılan yol açma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Kapalı köy ve mezra yolları birer birer açılırken, Hakkari-Şırnak Karayolunun 80’nci kilometresinde bulunan Savari Katro Mevkii’nde ise adeta karla savaş yürütülüyor.
 
Düşen çığlar yüzünden kar kalınlığının yer yer 4 metreyi bulduğu bölgede 1 dozer, 1 grayder, 1 kepçe ve 15 kişilik ekip, çığları temizleyip yolu ulaşıma açmaya çalışırken, diğer taraftan da yolun kapanması ardından Tır’larını yol kenarına park edip, Çığlı Köyü’ne sığınan sürücülerin araçları kar altında çıkarılmaya çalışılıyor. Yapılan çalışmalar sonucu 5 TIR çıkartılırken, 2’si halen kar altında bulunuyor.
 
Yaklaşık 4 metre karın bulunduğu bölgede karla mücadele ekipleri ve köylülerin tüm aramaların arağmen 2 TIR bulunamaması üzerine askeri birliklerden yardım istendi. Mehmetçik, yol kenarlarındaki veya arazilerdeki patlayıcıları bulmakta kullandığı dedektörlerler yardımıyla arama yapmaya başladı.
 
Didik didik yapılan aramalara köylülerde ellerindeki demir çubuklarla yardım ediyor. Şu ana kadar 2 Tır bulunmazken, bölgedeki arama çalışmaları sürdürülüyor.
 
Kar yağışı ardından Tır’larını yol kenarına park edip Çığlı köyü’ne sığınan sürücüler, kendilerine gösterilen misafir perverlikten dolayı köylülere teşekkür ederken, köylüler bölgede yürütülen çalışmaların yavaş ilerlemesinden yakındı.
 
Daha çok iş makinesinin bölgeye gönderilmesini isteyen köylüler, kar kütleleri altında kalan Tır’ların bulunması ve bölgedeki karın temizlenmesi için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem