''Bu karar Fransa'yı kurtardı''

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fransa Anayasa Konseyi'nin 'inkar yasası'nı iptal etmesi konusunda, "Anayasa Mahkemesi, bu kararı vermekle Fransa'yı, Fransa'nın itibarını kurtardı" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Parkı'nın açılışından sonra ga

''Bu karar Fransa'yı kurtardı''

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fransa Anayasa Konseyi'nin 'inkar yasası'nı iptal etmesi konusunda, "Anayasa Mahkemesi, bu kararı vermekle Fransa'yı, Fransa'nın itibarını kurtardı" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Parkı'nın açılışından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Gül, sözde Ermeni soykırımının inkarını reddedenlere hapis ve para cezası verilmesiyle ilgili kanunun siyasi bahanelerle çıkarıldığını savunarak, "Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı şunu gösteriyor; kurumlarının ne kadar sağlam olduğunu, büyük ülkelerin kurumlarının ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor.

Anayasa Mahkemesi, bu kararı vermekle Fransa'yı, Fransa'nın itibarını kurtardı. Fransa'da düşünce özgürlüğünün, resmi devlet görüşünün dışındaki görüşlerin savunulabileceği ve ifade edilebileceğini söyleyerek Fransa'yı kurtardı" dedi.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki tarihe dönük ihtilafın aslında iki ülke arasında çözümlenebilecek bir konu olduğunu ifade eden Gül, "Buna eğer üçüncü ülkeler bu işe girerlerse, çok yanlış olur. Yardımcı olmazlar, tam tersine işin içinden çıkılmaz hale getirirler.

 

Türkiye'nin ortak tarih komisyonu, çok cesurca ortaya konan bir fikirdi. Hatta biz bir adım daha ileri gidip, eğer üçüncü bir ülke bu konuyla samimi olarak ilgileniyorsa, 'Bu ortak tarih komisyonuna katılarak katkılarını verir' dedik.

Bu konuda Türkiye samimidir. Üzücü olan bir şey de, seçim vakti yakınlaşmış, seçim safhasına girilmiş, bu tip konuları seçim propagandasına alet yapmak, istismar yapmak, gerçekten çok ayıp bir şey. Bu bakımdan da Fransız Anayasa Mahkemesi, böyle bir ayıbı durdurmuş oldu ve Fransa'ya itibar kazandırmış oldu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem