Bu kadın yolların 'Hanımağa'sı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde ‘Hanımağa' lakaplı 28 yaşındaki Sebile Tekin, 10 yıldan bu yana yağmur çamur demeden şehirler arası yollarda kamyon şoförlüğü yapıyor. Tekin'in kamyonundaki ‘Herkes kalbinin ekmeğini yer, hanımağa' yazısı dikkat çekiyor. Alan

Bu kadın yolların 'Hanımağa'sı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde ‘Hanımağa' lakaplı 28 yaşındaki Sebile Tekin, 10 yıldan bu yana yağmur çamur demeden şehirler arası yollarda kamyon şoförlüğü yapıyor. Tekin'in kamyonundaki ‘Herkes kalbinin ekmeğini yer, hanımağa' yazısı dikkat çekiyor.

 

Alanya'da çevresinde ‘Hanımağa' diye tanınan Sebile Tekin, Antalya, Ankara ve İstanbul'a kamyonuyla sebze meyve taşımacılığı yapıyor. İşinin daha çok erkeklere özgü kabul edildiğini anlatan Tekin, insanların kamyon kullanan kadın görünce çok şaşırdığını söyledi. Tek başına uzun yola çıktığını anlatan Tekin, yanına yardımcı bir kadın şoför daha aradığını bildirdi.

 

Kamyonunun arkasına ‘Herkes kalbinin ekmeğini yer, hanımağa' yazan Tekin, İstanbul ve Ankara’nın karmaşık trafiğinde de hiç zorlanmadığını söyledi. Şu ana kadar hiç kaza yapmadığını ve şoförlüğüne çok güvendiğini belirten Tekin, uzun yol otobüs şoförlüğü yapmayı hedeflediğini söyledi. Yaklaşık 8 yıldır evli olan ve eşinin de kendisine ait kamyonu olduğunu kaydeden Tekin, genç kadınlara çekinmeden ‘erkek işi' demeden her işi yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

 

Tekin, “Özellikle evli bayanlar eşlerinin eline bakmasın. Ekonomik nedenlerden yuvalar dağılıyor. Mutlaka çalışsınlar ve ekmeklerini kendileri kazansınlar. Kadınlar her işin üstesinden gelir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem