"Bu iş, Trabzon'un işi değildir"

İki sanıktan Yasin Hayal'e ağırlaştırılmış müebbet hapis, Erhan Tuncel'e beraat kararını siyasiler yorumladı.Karara ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, davayı başlangıcından bu yana izlediğini, milletv

"Bu iş, Trabzon'un işi değildir"

İki sanıktan Yasin Hayal'e ağırlaştırılmış müebbet hapis, Erhan Tuncel'e beraat kararını siyasiler yorumladı.

Karara ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, davayı başlangıcından bu yana izlediğini, milletvekili olmadan önce müdahil vekil olarak da duruşmalara katıldığını, yargılama sürecini çok yakından bildiğini dile getirdi.

Tanrıkulu, ''Yeni ve eski derin devlet, bu cinayetin arkasındaki karanlık güçlerin aydınlatılmaması noktasında tam bir işbirliği içinde çalışmışlardır, bu soruşturma boyunca. Bu cinayetin tasarlanmasından gerçekleşmesine, gerçekleşmesinden bugün ilk aşamasının sonuçlanmasına kadar AK Parti iktidarı döneminde olmuştur'' dedi.

Tanrıkulu, ''cinayetin aydınlatılmamasında, yargının vicdanları tatmin etmeyen karar vermesinde yargı kadar, AK Parti'nin de birinci derece sorumluluğunun bulunduğunu'' iddia ederek, şu görüşleri savundu:

''Adalet ve Kalkınma Partisi, bu kararın ve bu vicdani yükün altında kalacaktır. Bunun sorumluluğunu tarih boyunca taşıyacaktır. Zira gerçekten yargı süreci içinde ve dışında bu cinayet şebekesinin aydınlatılmaması noktasında elinden ne geliyorsa yapmıştır. Etkili ve idari soruşturma yapmamıştır, adli soruşturmanın yürütülmesi noktasında yargıya gerekli desteği vermemiştir. Bu kararın, bugün bu şekilde sonuçlanmasında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de birinci derece sorumluluğu vardır. Bu cinayet, herkes tarafından bilindiği üzere Trabzon'da bir araya gelmiş, üç-dört gencin bir şekilde karar verip, gerçekleştirdikleri cinayet değildir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem