Bu Defa Askeri Korudular

 Beytüşşebap ilçesinde dün gece Pkk'lıların askeri üs bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonrası, bu sabahın erken saatlerinde de Şırnak merkezde askeri hareketlilik yaşandı.  Şırnak'taki Çakırsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan çıkan

Bu Defa Askeri Korudular

 

Beytüşşebap ilçesinde dün gece Pkk'lıların askeri üs bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonrası, bu sabahın erken saatlerinde de Şırnak merkezde askeri hareketlilik yaşandı. 
 
Şırnak'taki Çakırsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan çıkan ve mayın ile patlayıcı maddelere dayanıklı Kirpi denilen zırhlı araçlar, Kuzey Irak sınır kesimine asker sevkiyatı gerekleştirdi.
 
Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı'ndan çıkan çok sayıdaki "Kirpi" adı verilen zırhlı araç, jandarma komando askerlerini Kuzey Irak sınır kesimindeki birliklere götürdü. 
 
JAMMER'LAR VE SİLAHLI KORUMALAR DA DESTEK VERDİ
Frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar ve silahlı korumalar eşliğinde yapılan sevkiyat sırasında, havadan ve karadan da sıkı güvenlik önlemleri alındı.
 
SİVİL VE SİLAHSIZ ASKERLERE SALDIRDILAR
Geçtiğimiz günlerde Elazığ'dan Van'a giden ve izinden dönen yaklaşık 200 askeri taşıyan konvoya Pkk'lı teröristler roketatarlarla saldırmıştı. Uzun namlulu silahların da kullanıldığı saldırıda 10 Mehmetçik şehit oldu, 70 asker ise yaralandı.
 
Otobüs firmasının sahibi, saldırıyı şöyle anlatmıştı:
"Saldırı anında konvoyun önündeki shortland aracının tam arkasındaki ilk otobüsün ön camına uzun namlulu silahlarla ateş açılmış. Sürücümüzün verdiği bilgiye göre, saldırı anında zırhlılardaki askerler de hemen karşılık verdi. 
 
Konvoyun önündeki otobüsümüzün sürücüsü de manevra yaparak hemen bölgeden uzaklaşıp yakındaki Ağaçeli köyüne, köydeki Jandarma Karakolu'na doğru kaçtı.
 
Ancak hemen arkasındaki yani ortadaki otobüsümüze roket atarlı bir saldırı gerçekleşmiş. Otobüs alev alımış. Arkadaki üçüncü otobüsümüz de hemen bir manevra yaparak ateş altında olduğu halde hızla uzaklaşıp ilerdeki Çavuşlar köyüne kaçmış.
 
Pkk'lıların hedefi şoförlerimizi öldürüp otobüslerdeki askerlerin kaçmasını önlemekti. Ancak konvoydaki askerler hemen karşılık verdikleri için bu amaçlarına ulaşamadılar"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler