Bu da BBP'nin 'Çılgın Proje'si!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çılgın Proje'si için "Devlet adamının yüksek hayalleri olması gerekir" diyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP'nin de 'Akıllı Projesi' olduğunu ifade etti. Bahçeli ile Erdoğan arasında yaşanan 'Bo

Bu da BBP'nin 'Çılgın Proje'si!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çılgın Proje'si için "Devlet adamının yüksek hayalleri olması gerekir" diyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP'nin de 'Akıllı Projesi' olduğunu ifade etti. Bahçeli ile Erdoğan arasında yaşanan 'Bozkurt' polemiği için ise Topçu, "Bozkurt bir semboldür. Bunun bir sembol olduğunu bilerek yapılan konuşmalar milliyetçi camiayı ve ülkücü gelenekten gelen birisi olarak beni üzdü" ifadelerini kullandı.

 

BBP Genel Başkanı Topçu, Pakistan'da gerçekleşen sel felaketinin ardından parti tarafından bu ülkede yaptırılan konutların açılışını gerçekleştirmek üzere Pakistan'a gitti. Pakistan yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topçu, Başbakan Erdoğan'ın 'Çılgın Proje'sini değerlendirdi.

 

Projenin rant alanı yaratmak için ortaya çıkmadığını kaydeden Topçu, "Devlet adamının yüksek hayalleri olması gerek. Ecdadın öyle hayalleri var. Atilla Orta Asya'dan Roma'ya nasıl gelmiş? Daha özgün eleştiri yapmalıyız. Ben de eleştiririm. Meselelere ecdat gibi bakmalıyız" dedi. Projenin animasyonunu beğenmediğini aktaran Topçu, "Sayın Başbakan çılgın dedi. Ancak, animasyon onun heyecanına ve çılgınlığına uygun bir animasyon değil. Fizibilite yok. Sayın Başbakan 'Proje iki yılda hazırlanacak' diyor. İki yılda bir fizibilite raporu çıkarılmalıydı. İstanbul 8 bin yıllık tarihe sahip. Proje, uluslar arası hukuka uygun mu?, Çevreye uygun mu? Hepsi irdelenmesi gereken, uluslar arası kamuoyunu tatmin etmesi gereken konular. Peşinen 'İstemezuk' anlayışı doğru değil. Muhalefetin ve iktidarın da üslubunu değiştirmesi gerekir" şeklinde konuştu.

 

BBP'NİN AKILLI PROJESİ: FIRAT İLE KIZILIRMAK'I BİRLEŞTİRMEK

 

BBP'nin de 'Akıllı Projesi' olduğunu vurgulayan Topçu, "Projenin fizibilitesi hazırlanıyor. 1400 koddan 900 koda ineceğiz. Fırat ile Kızılırmak'ı buluşturup, Orta Anadolu ve İç Anadolu'yu sulayacağız. BBP'nin akıllı projesi dediği Fırat ile Kızılırmak'ı buluşturmak. Aşkale'den başlayıp Erzincan'ın Kerkit Vadisi, Tokat'ın alt tarafından Çankırı, Yozgat, Çorum, Kırşehir ve Kırıkkale'ye kadar bozkırı sulamak. Bu akıllı bir projedir. Buna bakabilirler" diye konuştu.

 

BOZKURT POLEMİĞİ

 

Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında yaşanan 'Bozkurt' polemiği sebebiyle Erdoğan'ı eleştiren Topçu, "Bozkurt bir semboldür. Mustafa Kemal Atatürk zamanında paralarda resmi olmuştur. Bunun bir sembol olduğunu bilerek, yapılan konuşmalar milliyetçi camia ve ülkücü gelenekten gelen birisi olarak beni incitti. Maksadı aşan laflar etmemek lazım. AK Parti içinde milliyetçi orijinden gelen bakanlar var. Zafer Çağlayan mesela. Mutlaka o da incinmiştir. Küfretmeden de siyaset yapılır. Yapıcı olmak lazım. Yukarıda olanlar aşağıyı geriyor" şeklinde konuştu.

 

ALİYA İZZET BEGOVİÇ VE MEHMET AKİF ERSOY KÖYÜ

 

Pakistan'a yapılan yardımlar konusunda da konuşan Topçu, Pakistan'ın büyük bir felaket yaşadığını ve orada birçok Türk resmi ve özel yardım kuruluşunun faaliyet yürüttüğünü söyledi. Pakistan'a kurulan ilk köyün isminin rahmetli Yazıcıoğlu Haberleri'>Muhsin Yazıcıoğlu olduğunun altını çizen Topçu, yeni açılacak köylerin isimlerininin Aliya İzzet Begoviç ve Mehmet Akif Ersoy olduğunu anlattı. Bundan sonra açılacak köylerin isimlerinin ise Hoca Ahmet Yesevi ve Şeyh Şamil olacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem