Bu belgeleri götürmeyi unutmayın...

Üniversiteli olmak için ilk adım niteliğini taşıyan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'ne (ÖSYS) başvurular yarın son buluyor. Bu başvuruyla birlikte öğrenciler mart ayında yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile haziran ayında gerçekleştirilece

Bu belgeleri götürmeyi unutmayın...

Üniversiteli olmak için ilk adım niteliğini taşıyan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'ne (ÖSYS) başvurular yarın son buluyor. Bu başvuruyla birlikte öğrenciler mart ayında yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile haziran ayında gerçekleştirilecek Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) katılabilabilecek ve sınavsız geçiş hakkından yararlanabilecek.

ÖSYM'nin internet sitesinden edineceğiniz Aday Başvuru Formu'nu doldurduktan ve başvuru ücretinizi bankaya yatırdıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru ücreti YGS için 40 TL, yalnızca sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyenler için 10 TL. 
 
Adayların öğrenci ya da mezun olup olmalarına göre de başvuru yolları internet ya da başvuru merkezleri olarak değişiyor. Son sınıflar Başvuru Merkezleri'ne gidecekler. Çoğu kez öğrencinin öğrenim gördüğü okulu yani lise müdürlükleriyle ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri ÖSYS'de başvuru merkezi olarak görev yapıyor.
 
Mezun olan aday eğer geçen yıl ya da bir önceki yıl ÖSYS her ikisine de başvurmamışsa, 2011 ya da 2012'de başvurularından en az birini bir başvuru merkezi aracılığıyla yapmamışsa, 2011 veya 2012-ÖSYS'ye başvurmuş ancak son başvurusuna göre öğrenim bilgilerinde değişiklik olduysa başvurularını istediği bir merkezden yapabilir. 
 
KİM İNTERNET KULLANACAK? 
 
Mezun aday 2011-ÖSYS veya 2012-ÖSYS'ye bir başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş ve öğrenim bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmadıysa bireysel olarak interneti veya diledikleri bir başvuru merkezini kullanabilir. 
 
YANINIZDA GÖTÜRMEYİ UNUTMAYIN
 
Başvuru merkezine gittiğinizde aşağıdaki belgelerin yanınızda olduğundan emin olun. 
 
*Doldurulmuş (aday son sınıf öğrencisi ise onaylanmış) 2013-ÖSYS Aday Başvuru Formu
 
*Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf ve TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi son bulmamış pasaport 
 
*Mezun öğrenciler için ortaöğretim diplomasının noterden ya da mezun olduğu okul müdürlüğünden ön ve arka yüzü onaylı örneği
 
*Yurtdışında öğrenim görenlerin öğrenim bilgilerinin yer aldığı diploma, transkript, karne gibi onaylı bir belgesi.
 
*Engelli adaylar için bir üniversite veya devlet hastanesinden alınmış sağlık kurulu raporlarının bir örneği ile engellerine ilişkin öz geçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem