"Bu ateşin üzerine benzin dökmeyelim"

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bugün Türkiye'de huzur arayışları varken, Türkiye'nin dışında huzurumuzu bozan canımızı sıkan çok hadise var" dedi.Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu çıktığı Trakya turunun son ziyaretini Tekirdağ'a gerçekl

"Bu ateşin üzerine benzin dökmeyelim"

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bugün Türkiye'de huzur arayışları varken, Türkiye'nin dışında huzurumuzu bozan canımızı sıkan çok hadise var" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu çıktığı Trakya turunun son ziyaretini Tekirdağ'a gerçekleştirdi. Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa İsmet İnönü Spor Salonu'nda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya gelen İhsanoğlu, "Bugün Türkiye'de huzur arayışları varken, Türkiye'nin dışında huzurumuzu bozan canımızı sıkan çok hadise vardır. Bu mübarek Ramazan gününde, barış ayında, merhamet ayında bizim yanı başımızdaki komşularımızda İslam adına çıkan caniler, çeteler sivilleri kesiyor, çocukları katlediyor, kadınlara tecavüz ediyorlar" dedi.

Türkiye'nin komşu ülkelerinde kubbelerin, camilerin, mezarların yıkıldığını ifade eden İhsanoğlu, "Tehlikelerin bizim çok uzağımızda olmadığını, çok yakınımızda olduğunu unutmayalım. Biz bu ateşi üzerine benzin dökmeyelim. Bu acının üzerine en azından su serpelim ki bu ateşin Alevi ülkemize sıçramasın. Türkiye de huzuru yakalamak isterken, yurt dışındaki itibarımızı yeniden sağlamak isterken hiçbir zaman unutmayalım ki bizim en büyük ideallerimiz Atatürk'ün Yurtta sulh, cihanda Sulh öyküsüdür. Türkiye'miz çok kısa zaman sonra göz yumup açıncaya kadar 10 Ağustos geldiği gün Türkiye sandığa gidecek. Bu sefer farklı bir sandığa gidecek. Geçen Mart ayında gittiğimiz gibi belediye reisi seçimine gitmeyecek veya milletvekili seçimlerine gidecek değil. Birkaç kişiyi seçmeyecek bir kişiyi seçecek. 3 tane aday var onlardan bir tanesini seçecek. İşte o 3 kişiden birisi olarak huzurunuza geldim ve sizin desteğinizi talep ediyorum. Ben sizi biraz rasyonel düşünmeye davet ediyorum. Bu davetimi de sırf size değil burada bulunan siz aziz kardeşlerime değil bütün vatandaşlarıma akıllarını yürütmeye davet ediyorum. Hisleriniz gerekli heyecanınız gerekli biz bu hislerle heyecanla birliğini, beraberliğini, dirliğini koruruz. Bir tek yer için bir tek yer mevki için, makam için bir kişi seçiliyor" şeklinde konuştu.

"ARKALARINA ALDIKLARI O GÜÇ 76 MİLYON DEĞİL ONUN BİR KISMI"

İhsanoğlu, cumhurbaşkanın doğru seçilmesi gerektiğini aksi taktirde 5 sene içinde ülkenin çok şey çekeceğini iddia ederek, "Bu kişiyi doğru seçmezsek 5 sene çekeriz. Bu 5 sene içinde de neler neler çekeceğimiz şimdiden belli oldu zaten. İçerde huzursuzluk var çünkü hep cepheleşmeden, zıtlaşmadan, sen, benden, kutuplaşmadan bahsediliyor. İnsanlar arkalarından güç alarak hedeflerine ulaşmak istiyorlar. Arkalarına aldıkları o güç 76 milyon değil onun bir kısmı. Peki 76 milyonun tamamı nerede o da mühim değil. Bu böyle olunca 76 milyon içinde sıkıntılar olacaktır. Bu sıkıntıyı gidermek için iç cepheyi birleştirmek lazım. Ayrılık gayrlık olmaması lazım, dirlik tohumlarını ekmemiz lazım. Bu yolda büyük gayretler harcamamız lazım. 10 Ağustostaki seçim bir tek cumhurbaşkanlığına yapılacak seçimdir. Orada herkes daha önce oy verdiği partiye daha sonra da verebilir yani önümüzdeki seçimlerde de siz yine bildiğiniz partiye oy veriniz o sizin tercihinizdir tabii hakkınızdır. Önünüzde 3 aday bir mevki var. Bu 3 adaydan bir tanesini seçeceksiniz" ifadelerini kaydetti.

"VATANDAŞ 76 MİLYONU KUCAKLAYAN BİR CUMHURBAŞKANI GÖRMEK İSTİYOR"

Vatandaşların hepsinin milleti ikiye bölen cumhurbaşkanı istemediğini dile getiren İhsanoğlu, "Millet en tepe makama göndereceği insanı bir siyasi partinin savunucusu olmaması hususunda kanaat sahibidir. Siyasi görüşlerin yeri meclistir. Devletin tepesinde özel bir siyasi gündemle gelinmez. Türkiye de ancak çok parti meclisi olan başkanları cumhurbaşkanı seçilmiştir. Rahmetli Turgut Özal'ı, Allah ömürle versin Süleyman beyi seçmiştir. Bunların hepsi yukarı çıktıktan sonra parti gömleklerini ilelebet çıkarmışlardır. Onun için yukarıya çıkaracağımız, devletin başına seçeceğimiz insanın bütün partilerden eşit mesafede, siyaset üstü, devletin gündemini kendisi belirlemiş, kendi gayeleri için değil, milletin bütünlüğü için siyaset üstü yönlendiren bir Cumhurbaşkanı seçmemiz lazım" diye konuştu.

İhsanoğlu daha sonra iftar programından önce otelde istirahata geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler